YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kılınç, Velileri Karneler Konusunda Uyardı

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, velileri öğrencilerin karneleri konusunda uyardı.Sadun Kılınç, karnesi kötü...

Kılınç, Velileri Karneler Konusunda Uyardı

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınç, velileri öğrencilerin karneleri konusunda uyardı.

Sadun Kılınç, karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği uyarısında bulunarak, karnesi kötü olan çocuklara anne ve babanın vereceği olumsuz tepkinin, çocuğun ruh sağlığında onarılması güç hasara yol açabileceği uyarısı yaptı. Kılınç, dönem sonunda alınan karnenin, çocuğun yanı sıra, ailenin ve eğitim sisteminin de karnesi olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Öğrencinin başarısında ailenin önemli bir yeri olduğunun altını çizen Kılınç, "Öncelikle zayıf karnenin sorumluluğu sadece öğrenciye yüklenmemelidir. Çünkü ailenin ilgisizliği, eğitimsizliği ve buna benzer durumlar, çocuğun başarısıyla paralellik gösterir. Aile içerisindeki sorunlar, çalışma odasının olmaması, arkadaş çevresi, mevsimlik işçilik, öğrenme güçlüğü gibi sorunlar, karnedeki notları etkilemektedir. Aile içi ilişkilerin sağlıklı olduğu, çocuğun kişiliğine saygıda bulunulan ve kendisini geliştirmesinin desteklendiği bir ailede, başarının da o oranda yüksek olması beklenir. Karnede öğrencinin notları düşükse, genellikle bu durumdan öğrenci sorumlu tutulur, eleştirilir, suçlanır. Oysa yapılması gereken, karnedeki düşük notların nedenlerinin ana-baba-çocuk üçgeninde değerlendirilmesidir" dedi.

Anne ve babaların öncelikle 'acaba çocuğuma kitap okuma konusunda iyi bir model olabildim mi' demelerinin gerektiğini kaydeden Kılınç, "Ona ders çalışma sorumluluğunu verebildim mi? Çocuğumuza aile içinde yoğun kavga ve çatışmaların olmadığı sağlıklı bir aile ortamı oluşturabildik mi? Onun özgüvenini kazanmasına yardımcı olabildik mi? gibi soruları kendilerine sormalıdır. Eğer aile ile çocuk iletişimi iyiyse, çocuk bu sonucun alınmasındaki kendi rolünü görüp, değerlendirmesini yaparak gerekli sorumluluklarını alacaktır. Çocuklarımızı başka çocuklarla kıyaslamamalıyız. Bu, çocuğu rencide eder ve aileden, okuldan uzaklaşmasına sebep olabilir. Baskıcı tutum ve davranışlardan uzak durulmalıdır. Asla unutulmamalıdır ki karne eşittir çocuğunuz değildir" ifadelerini kullandı.

Sadun Kılınç, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Zayıfı olan öğrencinin karnesini değerlendirirken, olumludan olumsuza gitmeliyiz. Neden üç zayıfın var diyerek değil de iyi notların var, keşke şu zayıfların da olmasaydı, neden zayıfın var hadi beraber çözüm üretelim demeliyiz. Aile olarak problemin değil, çözümün parçası olmalıyız. Ayrıca öğrencilerin tatillerini de iyi değerlendirmeleri gerekiyor. İyi değerlendirilmiş bir yaz tatili, iyi geçirilecek bir eğitim öğretim yılı demektir. Tatiller, yoğun bir eğitim ve öğretim döneminin ardından dinlenme zamanıdır. Ancak dinlenme, zamanın boş geçirilmesi değildir. Kitap okumak yorucu bir faaliyet olmadığından, bu nedenle tatilde kitap okumaya ara verilmemesi gerekiyor."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler