KADIN

Kilolu Arkadaşınıza Nasıl Yardım Edersiniz?

Kilolu arkadaşınıza onu mahçup etmeden ve üzmeden nasıl yardım edebilirsiniz?

Kilolu Arkadaşınıza Nasıl Yardım Edersiniz?

Catheine Censorİyi bir arkadaş olmanın bir parçası, en iyi arkadaşınıza muhteşem göründüğünü söylemektir, hatta birkaç kilo aldığını düşünse bile. Peki ya sevgili arkadaşının aşırı kiloları kontrol dışına çıkarsa ve onu öldürürse ne olur? Tansiyon ve kolesterol, yükselebilir ve hatta diyabet hastalığına bile yakalanabilir. En kötüsü, kendine olan tüm öz saygısını yitirir ve o çok ama çok mutsujz bir insan haline gelir. Bir şyler yapmasını istersiniz ve arkadaşı olarak ona yardım etmek istersiniz.Kilolu arkadaşınıza onu mahçup etmeden ve üzmeden nasıl yardım edebilirsiniz?

İlk olarak, arkadaşınızın bir problemi olduğunu bildiğini anlamalısınız. Sürekli o problemini bir şekilde hatırlar: sabah kıyafetlerini çıkardığında, kahvaltıda seçenekleri mücadele ettiğinde, otobüs koltuğuna sıkıştığında ve iş arkadaşlarının fısıltılarına kulak misafiri olduğunda… vb. Aşırı kilolu olduğunu unutmasına dünya izin vermeyecektir. Bu yüzden, “kiloların hakkında endişeleniyorum” demeniz yararlı bir konuşma olmayacaktır. Ona yardım etmek için endişenizin veya samimiyetinizin ne kadar içten olduğu önemli değildir.

Kişisel eğitim dönemleri veya diyet yiyecekler sepeti için hediye sertifikası gibi kurnaz öğütleri unutabilirsiniz. Bu çeşit hediyeler, bir eyleme, bilinçli beslenme yaşam tarzına henüz başlayan biri için önemli olmasına rağmen, hediyeleriniz sadece sıkıcı bir öğüt olmaktan başka hiçbirşey olmayacaktır.

Arkadaşınızı motive etmek için, kendi kendize bir misyon belirlediyseniz; bu bu nankör, imkansız görevin çok zor bir yol olduğunu bilmelisiniz. Sonuç olarak, motivasyon onun içinden gelir. Ama ona yardım edemezsiniz veya etmemelisiniz anlamına gelmez. Aslında, bu iyi bir arkadaş olmanın parçasıdır.

Ona yardımının en iyi yolu arkadaş olmaktır koç olmak değil. Örneğin, “Daha yeni açılan ve sadece kadınların olduğu jimnastik salonunu denemek isteyebilirsin”demeyin. Bunun yerine "sadece kadınlara ait bir jimnastik salonu açıldı ve Cuma günü oraya bakmaya gideceğim” diyebilirsiniz. Düşünmeden yapılan ani bir refleks gibi “benimle gelmek ister misin?” diyebilirsiniz. Arkadaşınız sizi şaşırtabilir ve “Evet, bende zaten oraya gitmeyi düşünüyordum” diyebilir. “Peşine takılabilir miyim?” veya bunun için hazır değilse; jimnastik salonlarından kaçındığını çünkü o incecik egzersiz taytlarının içinde görünmek istemediğini söyleyebilir. Konuşma şansı vererek, onun harekete geçmesini engelleyen bariyerler ne olursa olsun, ona yardımcı olabilirsiniz.


Diğer bir yardım etme yolu ise; örnek sağlıklı davranışlarda bulunmaktır. Öğle yemeğinde salata sipariş ettiğinizi görmesini sağlayın. Her yediği şeylerden yine sipariş etse bile. Tatlı yemek ister misin diye sorduğunda kibarca “ Hayır, tatlılardan uzuak duruyorum” diye cevap verin .”Ben” dili kullanın “sen “ dili kullanmayın. Onun tepkisi için bir süre yarattınız ve en azından yemek seçeneklerini bir daha düşünmesini sağladınız. “ bende tatlıdan uzak durmalıyım” diyebilir veya “keşke bende uzak durabilsem fakat tatlı bir şeyler yemedikçe kendimi tok Hissetmiyorum.”diyebilir. Bu şansı yakalamak istiyorsanız, kendiniz bir örnek olarak kullanmayı unutmayın. Şu şekilde cevap verebilirsiniz” bende tatlılar için aynı şeyi düşünüyordum, fakat birkaç dakika geçtikten sonra içimde istek kalmadı.”

Sonuç olarak, arkadaşınızın kilo probleminin sizin probleminiz omasına izin vermeyin. Bir arkadaş olarak, ona destek olmak için ordasınız, onun kişisel eğitimcisi, beslenme uzmanı, annesi veya olmak için değil.

Onun sürecine yol gösterecek bir yardıma ihtiyaçı duyarsa, uygun kaynaklara başvurduğundan emin olun. Ayrıca, diğer durumlarda da arkadşlığınızı sürdürün. Sinemaya gidin, manikür yaptırın, dedikodu yapın, arkadaşlığınızı canladıran şeyleri yapmaya çalışın. Mesaj bırakın” arkadaşınım. Seni seviyorum. Senin için buradayım.” Ona huzur verin.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler