YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

KİM Market'ten 'Helal' sertifikalı kurban

Türkiye’de her geçen gün sayısı artan Helal sertifikalı ürünlere Kurbanlıklar da eklendi. Marmara bölgesinde 58...

Türkiye’de her geçen gün sayısı artan Helal sertifikalı ürünlere Kurbanlıklar da eklendi. Marmara bölgesinde 58 şubesiyle hizmet veren KİM Marketler Zinciri bu alanda bir ilke imza atarak mağazalarda satılan tüm kurbanlık hayvanlar için helal sertifikası aldı.
Vatandaşın artık hiçbir şüpheye düşmeden dini kurallara uygun olarak kurbanlıklarını alabileceğini aktaran Genel Müdür Hamit Akçay, neden böyle bir şeye ihtiyaç duyduklarını, “Vatandaş pazardan aldığı kurbanın neyle beslendiğini, hangi şartlarda kesildiğini, dini kurallara uyulup uyulmadığını bilmek istiyor. Kafalardaki soru işaretlerine son vermek için helal sertifikası almaya karar verdik." şeklinde özetledi.
Büyük ve küçükbaş olmak üzere hazırda 800 kurbanlık hayvana sahip olduklarını, yoğun ilgi dolayısıyla 200 yeni büyükbaş siparişi daha verdiklerini ifade eden Akçay, şunları söyledi:
"Kurbanlıkların tamamı GİMDES tarafından sıkı denetlenen kurumlardan alındı. Büyükbaş kurbanlık piyasada ortalama 16 TL’ye satılırken biz kilosunu 12,5 TL’ye satıyoruz. Küçükbaşta ise 695 TL’ye satış yapacağız. Kurbanlık alanlardan hiçbir kesim ücreti alınmayacak. Vatandaş alacağı kurbanın Helal sertifikasını görerek gönül rahatlığıyla bayramda kesebilecek. Dileyenler kesime iştirak edebilecek veya parçalanmış halde kesimden sonra kurbanını alabilecek. Kurbanı hayır kurumlarına bağışlamak isteyenler için önde gelen yardım kuruluşlarıyla işbirliği başlattık. Satışlar tüm mağazalarımızdan, belirlenen kesim alanından veya www.kimkapinda.com adlı internet sitemizden başladı.”
Türkiye’de kurban piyasasının tamamen güvene dayalı olduğunun altını çizen Akçay, bir denetim mekanizması kurulması gerektiğini söyledi.

"KURBAN İSTİSMAR EDİLİYOR, VATANDAŞ DİKKAT ETSİN"
GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer de nasıl ki gıdadan kozmetiğe kadar pek çok alanda helal sertifikası veriliyorsa kurbanda da bu sertifikanın büyük önem taşıdığını kaydetti. Vatandaşın aldığı kurbanın beslenmesinden kesim aşamasına kadar tüm İslami şartlara uygun olup olmadığı konusunda kaygı duyduğunu anlatan Büyüközer, bu konularda dikkat ettikleri başlıca hususları şöyle sıraladı:
“Hayvanın kurban olabilmesi için öncelikle temiz gıdalarla beslenmesi şart. Hayvan yemlerinde kimi zaman dinen temiz sayılmayacak katkı maddeleri kullanılabiliyor. Hayvan bu gıdalarla beslendiyse 1 ay kapatıp temiz gıdalarla beslenmesi gerek. Kesilecek hayvan en az 6 aylık olması gerek. Hayvana eziyet edilmemesi gerek. Ehil olmayan kişiler dahi bugün kurban kesimi yapabiliyor. Vatandaşlar buna dikkat etmesi gerek. Vekalet verdikleri kurbanda tüm usullerin yerine getirilip getirmediğini takip etmeli.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler