KADIN

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling kırışıklık, leke, sivilce izleri, doğum lekeleri gibi cilt sorunlarının giderilmesine yardımcı oluyor.

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeling cilt canlandırma sistemi veya cilt yenileme programı olarak adlandırılıyor. Kimyasal peelingle derinin üst tabakaları çeşitli kimyasal maddelerle kontrollu olarak soyulur, alttan yeni cilt tabakasının oluşması sağlanır. Peeling derinin yapısı ve rengi üzerine etkili olan peeling ile daha genç ve sağlıklı görünüm sağlanır. Peeling işlemi için de çeşitli ajanlar kullanılabilir.
Yüzeysel ve orta derinlikteki peelingler tercih edilebilir
Kimyasal peeling uygulaması soyma işleminin derinliğine göre yüzeyel, orta ve derin olarak sınıflandırılır. Peeling işlemi derinleştikçe etkinlik artsada iyileşme süreci ve yan etki riski artar. Bunun için daha çok yüzeyel ve orta derinlikteki peelingler tercih edilir. Seçilecek kimyasal madde, konsantrasyon, uygulama süresi gibi faktörler peelingin derinliğini belirlemede etkilidir.

Kimyasal peeling hangi sorunlarda uygulanır?

  • Lekelerin tedavisinde ( yaşlılık, hamilelik sonrası, güneş hasarı gibi )
  • İnce ve orta derinlikteki kırışıklıkların giderilmesi veya hafifletilmesi,

  • Sivilce tedavisinde

  • Sivilce izlerinin hafifletilmesi

  • Kaba cilt yapısının düzeltilmesinde

  • Gözenekli cilt yapısının daha düzgün hale getirilmesinde

  • Genel cilt canlanması, parlaklığın arttırılması ve pürüzleştirilmesinde kullanılabilir.
    Cilt özellikleri peelinge uygun olmalı
    Peeling öncesinde hasta-doktor beklentileri, mevcut hastalıklar, daha önce kullanılan kozmetikler ya da tedaviler mutlaka konuşulmalı. Hasta dikkatlice muayene edilmeli. Örneğin keloid gibi kötü yara iyileşmesi olanlar, aktif cilt hastalığı olanlar peeling için uygun değildir. Retinoid tedavisi görenlerde 6 ay kadar beklemek gerekir.
    Uygulama
    Kimyasal peeling etken maddenin cilde uygulanmasıyla yapılır. Genellikle glikolik asit, salisilik asit, jessner solusyonu ve triklorasetik asit gibi maddeler kullanılır. Hastanın yaşı, cilt tipi, cinsiyeti, uygulanacak bölgeye göre kimyasal maddenin konsantrasyonu, süresi ve seans sayısı ayarlanır. Ortalama seans sayısı, yüzeyel peelinglerde 6-7 dir. Seans aralığı peeling yöntemine ve hastaya bağlı olarak değişir. İşlem öncesi ve sonrası doktor tarafından eklenen ilaçlar ve/veya kozmetik ürünler etkinliği arttırır.
    Geçici kızarıklık olabilir
    Yüzeysel peelinglerde genellikle üç-beş gün süren kızarıklık, hafif bir soyulma olur. Orta derinlikteki ve derin peelingler kabuklanmalara ve daha fazla süre kızarıklıklara neden olabilir. Kimyasal peeling bilim ve sanattır. Uygulama yapan doktorun deneyimi ve uygun hasta seçimi sonuçlarda çok önemlidir. En başarılı sonuçlar açık renkli ve ince cilt yapısına sahip olanlarda alınır. Buna karşın esmer hastalarda peeling sonrası lekelenmelere karşı daha dikkatli olmalı ve daha düşük konsantrasyonlar tercih edilmelidir. Kimyasal peeling sonrasında cilt güneş ışınlarından ve tahrişten korumalıdır.
YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler