Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, kene ve süneyle biyolojik mücadele çalışmaları kapsamında, Konya, Nevşehir, Karaman ve Aksaray'da toplam 4 bin 500 kınalı kekliği doğayla buluşturdu.
Konya'nın Derebucak ilçesinde kınalı kekliklerin doğayla buluşturulması, Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürlüğü Konya Şube Müdürü Mehmet Özdemir, Derebucak Kaymakamı Oktay Ateş, Derebucak Belediye Başkanı Bahattin Özdemir ve Beyşehir Milli Parklar Şefi Mehmet Şener nezaretinde gerçekleştirildi.
Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2012 yılı keklik programı çerçevesinde 8. Bölge Müdürlüğü'ne toplam 4 bin 500 kınalı keklik tahsisi yapıldığını söyledi.
Özdemir, Kahramanmaraş Kapıçam Kınalı Keklik Üretim Çiftliği'nden getirilen kınalı kekliklerden 750'şer adedinin Nevşehir, Aksaray ve Karaman'da, diğerlerinin de Konya'da doğaya salındığını kaydetti.
-Kene ve süneyle biyolojik savaş-
Doğaya salınan bu kekliklerin kene ile beslenmesi ile biyolojik bir mücadele yapılmış olacağını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
"Kekliğin süne ile mücadele kapsamında da büyük bir görevi var. Biz bu keklikleri doğaya saldığımızda 10-15 gün süreyle korunmaları büyük önem arz ediyor. Hayvanlar çiftlik şartlarında yetiştiği için bunların doğaya uyumu için Bozdağ Yaban Koyun Sahası'nda bir alan oluşturduk. Bir hafta kadar bu hayvanların doğaya alışmasını sağladık. Bölge insanımızın, doğa dostu avcı dernek üyelerimizin bu hayvanların korunması konusunda verecekleri destekler büyük önem taşıyor."
Konuşmaların ardından kafeslerin kapakları açılarak, kınalı keklikler doğaya salındı.
Muhabir : Şeref Yaşar - Rıfat Yerlikaya
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz