YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırıkkale Valisi Güner:

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu inancıyla hareket ettiklerini, bundan sonra da bu anlayışla

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğu inancıyla hareket ettiklerini, bundan sonra da bu anlayışla hizmete devam edeceklerini söyledi.

Güner, Kırıkkale Polis Evi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kırıkkale'de valilik öncülüğünde yürütülen hizmet kervanının üçüncü yılının bitiminde böyle bir toplantıyı düzenlediklerini belirterek, bu günün aynı zamanda Kırıkkale Valisi olarak fiilen üçüncü hizmet yılının bitimi ve dördüncü yılın başlangıcına da rastladığını kaydetti.

Kırıkkale denilince akla, ülkenin önemli ağır sanayi kuruluşlarından Makine ve Kimya Fabrikaları ile TÜPRAŞ rafinerisini bünyesinde taşıyan sanayi havzası, tarımsal sulama ile birlikte katma değeri yüksek ürünlerin çokça üretildiği Anadolu'nun tahıl ambarı ve tarım havzası, Kızılırmak gibi önemli su kaynakları ve doğal güzellikleri ile Ankara'nın arka bahçesinde su havzası, önemli akademik ve öğrenci potansiyeline sahip, kendi adını taşıyan üniversitesiyle eğitim ve sağlık merkezi, otoyol ve Hızlı Tren hatlarıyla birlikte karayolu ve demiryolu ağlarının geçiş koridorunda önemli bir bölgesel kavşak noktası geldiğini belirtti.

Devletin ve hükümetin destekleriyle, bu yıl 2 milyar lira tutarında 350 kamu yatırımının kente kazandırıldığını ifade eden Güner, şöyle konuştu:

"Valilik olarak tüm kurumlarımızla birlikte kapasitemizi daha verimli kullanarak halkımızın yararına, sosyal faydası yüksek doğru işler yapmayı hedefledik. Valilik olarak ilimizde ilk defa Projeli Çalışma Modeli başlatarak, son derece başarılı sonuçlar elde ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bu çerçevede 2011 yılında geliştirdiğimiz model çalışma ile valiliğimize bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından 450 somut ve sosyal içerikli projeler üretilmiştir. Bu projelerin uygulama süreci Temmuz 2011 tarihinden başlatılmış, takibi ve izlenmesi üçer aylık dönemler halinde icra edilen İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında yapılmaktadır. Bu projelerimiz arasında, "Halkımız Bilgileniyor, Kırıkkale Kucaklaşıyor", "Okumayı Seviyoruz, Öğrenci-Öğretmen-Veli El Ele Okuyoruz", "Bir Fırsat Da Bana Ver", "AB Bilgilendirme Günleri", "Aydınlık Yarınlar", "Yahşihan Moda ve El Sanatları Atölyesi", "Delice Park Köy Ürünleri Pazarı", "Anız Yangınlarıyla Mücadele" ile "Kırıkkale Güçbirliği Oluşumu" gibi özgün ve farklı bakışlar yer almaktadır. Bu uygulama ile hem halkımıza daha iyi hizmet sunma imkanı yaratılmış ve halkımızla kucaklaşılmış hem de kurumların ve kurum amirlerinin ayağı yere basan hedeflere sahip olması sağlanmıştır."

-"2011 yılında 2 milyon 200 bin poliklinik hizmeti"

Vali Güner, 2011 yılında hastanelerimiz ve aile hekimlerimiz tarafından 2 milyon 200 bin poliklinik hizmeti verildiğini belirterek, Aile Hekimlerinin yıllık ortalama muayene sayısının ise 840 bin civarında olduğunu, evde sağlık hizmetleri ve 112 Acil sağlık hizmetlerinin de iyi bir şekilde yürütüldüğünü bildirdi.

Kırıkkale'nin ülkenin önemli tarım havzası ve hububat ambarı olduğunu anlatan Güner, şunları söyledi:

"Hububatın yanı sıra ayçiçeği üretimi önemli görülmektedir. Ülkemizde Toprak Mahsulleri Ofisi'nin 28 şubesinden alım merkezinden birisi ilimizde yer almaktadır. 2011 yılında 140 bin ton hububat alımı gerçekleştirilerek çiftçilerimize 34 milyon lira ödeme yapılmıştır. İlimizde katma değeri yüksek ürünler elde etmek için sulu tarımın yaygınlaştırılması önem taşımaktadır. Bu kapsamda 9 bin 500 dönüm sulama alanına sahip Keskin Ceritmüminli Göleti ve Sulaması bu yılsonunda tamamlanacaktır. Sulakyurt ilçemizin tarihinde en büyük Devlet yatırımı olan 26 bin dönüm sulama alanına sahip Sulakyurt Barajının temeli Sayın Başbakan Yardımcımız ve Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımızın katılımıyla 15 Haziran 2012 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Barajın Aralık 2014 tarihinde hizmete açılması planlanmaktadır. Ayrıca proje aşamasındaki Balışeyh Akçakavak köyü ve Yahşihan Mahmutlarşarklısı köyü göletleri ile planlama aşamasındaki Merkez Ulaş köyü ve Keskin Büyükceceli köyü göletleri ve köylerimize yönelik 12 adet gölet projeleri de hayata geçirilecektir. Böylece Kırıkkale sulu tarıma dayalı katma değeri yüksek ürünlerin çokça üretildiği bir tarım havzası haline gelecektir."

-"Kırıkkale'de özel sektör enerji yatırımları hız kazandı"

Vali Güner, Kırıkkale'de, özel sektör enerji yatırımlarının hız kazandığını belirterek, kentte 7 ayrı enerji santrali ve yatırımı için çalışmalar yürütüldüğünü, söz konusu yatırımların toplam santral gücü 2.063 megavat, toplam yatırım tutarı 3,7 milyar lira civarındadır. Bu yatırımların 3'ü doğalgaz çevrim, 2'si HES ve 2'si geri dönüşüm tesisi olduğunu ifade etti.

Kırıkkale'nin gelecekte, Ankara'nın arka bahçesinde bir su havzası, sanayinin varolduğu, geliştiği ve alt kesimlere yansıdığı sanayi havzası, hububatla birlikte katma değeri yüksek ürünlerin yüksek miktarlarda üretildiği tarım havzası, hiterlandı ile birlikte sağlık merkezi olma yolunda ilerleyeceğini anlatan Güner:

"Genel hedefimiz, valiliğimiz himayesinde kurum ve kuruluşlarca 2011 yılından itibaren önümüzdeki 10 yıllık süreçte, Kırıkkale il ve ilçelerimizde sonuç odaklı yönetim anlayışını hakim kılarak, ilimizde sosyal ve iktisadi kalkınmayı sağlamak ve halkın yaşam memnuniyetini artırarak 2023 yılına hazırlıklı olmaktır. Değer döngümüz, sorun odaklı hizmet anlayışı yerine çözüm ve insan merkezli hizmet anlayışını etkili hale getirmektir. Kırıkkale'de insan merkezli hizmet kervanı büyük bir hassasiyetle yürütülmektedir."

Muhabir: Emrah Yaşar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler