YURTHABER

Kırıkkale
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kırıkkale'de Anıza Ekim Yüz Güldürdü

Kırıkkale'de anıza ekim çalışmalarının yöre halkı tarafından memnuniyetle karşılandığı bildirildi.Korumalı Tarım Sistemi'nin (Anıza ekim) Kırıkkale...

Kırıkkale'de Anıza Ekim Yüz Güldürdü

Kırıkkale'de anıza ekim çalışmalarının yöre halkı tarafından memnuniyetle karşılandığı bildirildi.

Korumalı Tarım Sistemi'nin (Anıza ekim) Kırıkkale İlinde Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında sonbaharda hububat ekimi yapılan tarlaların kontrolü, İl Tarım, Gıda ve Hayvancılık MÜdürü Recep Kırbaş ve teknik elemanlarca yapılarak, üst gübre ve ilaçlama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Toprağın yapısını koruyan, yakıt ve işgücü ile tasarrufun yanında doğal dengenin korunması açısından da büyük önem taşıdığı belirtilen anıza ekim hakkında bilgiler veren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kırbaş, "Proje kapsamında ilimize bağlı Bahşili, Balışeyh, Merkez, Delice, Keskin ve Yahşihan ilçelerinde 2'şer, köylerde seçilen 20'şer dekar tarlalarda örnekleme metodu ile uygulama yapıldı. Projenin temel amacı, toprağı ve bitkiyi koruyan, en ekonomik üretim sistemlerinden olan korumalı tarım uygulamasının Kırıkkale ili şartlarında yaygınlaştırılması, belirlenen yörenin, tarımsal, sosyal ve kültürel bakımdan geliştirilmesidir. Çok sayıda toprak işlemesi yapmadan, minimum düzeyde toprak işlemeye geçmek veya toprak işlemesiz tarım yapmak zaman, enerji ve işgücünden tasarruf sağlayarak çiftçinin daha karlı üretim yapmasına imkan verecektir. Yapılan araştırmalar sürüm maliyetinin yaklaşık yüzde 50 oranında azaldığını göstermiştir. Korumalı tarım sisteminin uygulanması, uzun vadede toprakların iyileştirilmesine ve erozyon nedeniyle yok olmasının engellenmesine önemli katkı sağlayacaktır.

Bu yöntemle birlikte anızın doğal olarak çürümesi sağlanmakta olup, toprağın yapısı korunmuş olmaktadır. Ayrıca korumalı tarımın yaygınlaştırılmasını amaçlayan bu proje ile bölgedeki diğer iller için de bir model olabilecektir" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler