ÇANKIRI (A.A) - Çankırı'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Korunma Yolları Konferansı yapıldı.
Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Tokar, yüksekokulun konferans salonunda yaptığı konuşmada, hastalığın haziran ve temmuz aylarında yoğun olarak görüldüğünü söyledi.
Doğada 833 tür kene çeşidi bulunduğunu ifade eden Tokar, şunları kaydetti:
"Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin bulaşmasında hyalomma türüne ait keneler etkili oluyor. 30 kene türünden bu hastalık bulaşmakta. Hastalık ilk olarak Tokat'ta ortaya çıktı. Yoğun olarak Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Bayburt, Tokat, Yozgat, Sivas, Amasya, Çorum, Çankırı, Bolu, Kastamonu ve Karabük'te görülüyor. Hastalığı geçirenler ömür boyu buna bağışıklık kazanıyorlar."
Tokar, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi içir risk gruplarının endemik bölgede yaşayan tarım ve hayvancılık ile uğraşan çiftçilerin, çobanların, kasapların, mezbaha çalışanlarının, veteriner hekimler ile kamp ve piknik yapanların olduğunu kaydetti.
Muhabir: Özgür Alantor
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz