Uludağ’ın doruklarından doğup 203 kilometre yol kat ederek Marmara Denizi ile buluşan Bursa’nın can damarı Nilüfer Çayı arıtması olmayan, arıtması olduğu halde çalıştırmayan tesisler tarafından kirletiliyor. 'Nilüfer Çayı Temiz Aksın Platformu' çayda kirliliğin önlenmesi amacıyla etkinliklerini sürdürüyor. Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği kirliliğe dikkat çekmek amacıyla pedal çevirdi.
TMMOB Kimya Mühendisleri Odası (KMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Uluşahin başkanlığında hazırlanan eylem planı çerçevesinde; Bursa Bisiklet ve Doğayı Sevenler Derneği katkıları ile Geçit Nilüfer Deresi üzerinde bulunan tarihi köprü üzerinde basın açıklaması yapıldı.
Köprüye kadar pedal çeviren bisikletçiler derenin kirliliğine bisikletleri ile dikkat çekti. Basın açıklamasının ardından köylere gidecek olan platform üyesi yetkililer Nilüfer Deresi kenarındaki köylüleri de konuya duyarlı olmaya çağıracak.
'Nilüfer Çayı Temiz Aksın Platformu' adına basın açıklaması yapan Ali Uluşahin, Nilüfer Çayı mücadelesinin Bursa'da ki herkesin kampanyası olmaya başladığını belirterek. "Bugün önemli bir kilometre taşındayız. Bugün yine Bursa Bisiklet ve Doğasevenlerle birlikte bugün yine Nilüfer Çayı'nın bu kötü görüntüsünden etkinliğimize başlayıp köylerimize doğru gideceğiz." dedi. Uluşahin, denetimler sıklaştırılıp Nilüfer Çayı'nı kirleten sanayicilerin durdurulmasını istedi.
Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ali Çelik ise, "Bursa hakkında konuşanlara, Bursa parlamenterleri, Bursa idareleri, Bursa belediyeleri, her platformda Bursa'nın sanayi ve tarım kenti olduğunu söylerler, gelip burayı görsünler. Ondan sonra bize Bursa'nın tarım şehri olup olmadığını bizlere söylesinler." şeklinde konuştu.
Bursa Bisiklet ve Doğasevenler Dernek Başkanı Ertan Ayçetin de, Nilüfer Deresi'nden olumsuz etkilenen köylere henüz ulaşılmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi: "Bu gün o köylere de giderek köylüleri muhtarlar vasıtası ile uyarmaya çalışacağız. Ben 61 yaşındayım. Bu çayın eski çocukluğumuz da ki gibi olması için düzenlenen platforma hepimizin destek vermesi lazım. Çünkü bu çay bize doğanın bir hediyesi ve lütfü, Bursa'nın bir namusu gibi bakıyorum ben bu Nilüfer Çayına. Buranın biran önce temizlenmesi için Bursa'da başta belediyeler idari amirler olmak üzere sanayiciler ve Bursa'da yaşayan herkesin buna katkıda bulunmasını istiyorum."
Eyleme katılanlar ise eski günlerinde yüzüp balık tuttukları Nilüfer Çayının sanayi tesisleri tarafından kirletildiğine dikkat çekerek, bırakıp balık tutmayı kokudan yanına dahi yaklaşamadıklarını söylediler.
Küçük eylemci Pamir Ceyhan da, Nilüfer Deresinin kirlendiğine dikkat çekmek için yapılan protesto bisiklet yürüyüşüne katılmak için eyleme destek verdiğini ifade etti.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz