Masal kahramanları, evde vakitlerini internet, televizyon veya playstation ile geçirmek zorunda kalan çocuklar için geri döndü. Anne ve babaları çalıştığı için can sıkıntısı yaşayan çocukların durumuna üzülen Kırmızı Başlıklı Kız ile Robin Hood, masallar diyarından gelip çocuklarla buluştu.
Samsun Küçük Eller Kukla Tiyatrosu, perdesini minik seyircilere ‘Haydi Gizli Dünya’ya oyunuyla açtı. Anne ve babaları çalışan çocuklardan yola çıkılarak hazırlanan oyun, İlkadım Belediyesi Gazi Sahnesi’nde gösterime girdi. Anaokulu ve ilköğretim 1., 2., 3. sınıf öğrencilerine hitap eden oyun, boş zamanlarını geçirmekte zorlanıp can sıkıntısı yaşayan çocukların durumunu ele alıyor. Can sıkıntısıyla ne yapacağını bilemeyen küçük bir çocuğun hikayesinin müzikli, danslı, eğlenceli ve sürpriz bir dille anlatıldığı Haydi Gizli Dünya’ya oyununda en güzel eğlencenin masallar diyarına yolculuk olduğu' anlatılıyor.
Küçük Eller Kukla Tiyatrosu kurucusu Fatoş İpekdal Özbenli’nin yönettiği oyun, evde can sıkıntısını nasıl gidereceğini bilmeyen ve kitap okumak istemeyen bir çocuğun uykuya dalmasıyla başlıyor. Uykusunda can sıkıntısını gidermek için masalcı kukladan yardım isteyen çocuğun odasına oduncunun yardımıyla yaşlı büyükannesiyle birlikte kurdun karnından kurtulan Kırmızı Başlıklı Kız ve kötülerin düşmanı Robin Hood, konuk oluyor. Masal kahramanları ile aralarında yaşanan birbirinden ilginç olaylar ile eğlenceli anların aktarıldığı oyun, uykudan uyanan çocuğun Kırmızı Başlıklı Kız ve Robin Hood’u arayıp başka masal kitaplarına yönelmesiyle sona eriyor.
Tiyatro oyununu ilgiyle izlenen çocuklar, masal kahramanlarıyla buluşmanın keyfini dolasıyla yaşarken, Kırmızı Başlıklı Kız ile fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Artık canlarının sıkılmayacağını ifade eden çocuklar, boş zamanlarında okuyarak masal diyarına yolculuk edeceklerini söylüyor. Küçük Eller Kukla Tiyatrosu Kurucusu Yönetmen Fatoş İpekdal Özbenli, anne ve babaları çalışan çocukların en büyük sorununun boş vakitlerini geçirememek olduğunu söyledi. Özbenli, buradan hareketle onlara kitap okuyun demek yerine bunu eğlenceli bir oyunla anlatmaya ve masalların ne kadar keyifli olduğunu hissettirmeye çalıştıklarını dile getirdi.
Günümüzde evde canı sıkılan çok çocuk gözlemlediklerini ifade eden Fatoş İpekdal Özbenli, “Çocuklarda kitap okumanın eksikliğini nasıl giderir ve keyifli bir şey olduğunu nasıl anlatabiliriz diye düşünürken, böyle bir oyun hazırladık. Bu çocuklarımızın aslında can sıkıntısını giderek şey, aslında yanı başlarında. O güzel şeyi yakalabilseler, çok farklı dünyalara yolculuk edecekler. Oyunumuzda da bunu işliyoruz. Oyunumuzda da canı sıkılan bir çocuk ile ona masal kitaplarının ne kadar değerli bir şey olduğunu anlatan iki kahramanımız var. Onlara kitap okuyun, kitaplar çok güzel, eğlenceli demiyoruz. Bunu kendi yaşantılarından bir arkadaşını sahneye taşıyarak göstermeye çalışıyoruz. Kendilerinden birisini sahnede gördüklerinde aynı sıkıntıları kendilerinin de yaşadığını hissediyorlar ve oyunun bazı bölümlerinde kahkahalarla gülüyorlar. Kimi yerlerde de kitabın okumanın gerekliliğine hak vererek onaylıyorlar." dedi.
Oyunu büyüklerin de beğenerek izlediğini söyleyen Özbenli, “Burada velilere de mesajlar. Annenin evde başka işleri var. Belki anne ve baba da işten yorgun geliyor. Mutfaktı yemekti derken doğal olarak çocuğa ayrılan zaman dilimi azalıyor. Dolasıyla çocuğa hadi git birazcık playstation oyna veya televizyon izle deyip te çocuklarımızı iteleyebiliyoruz. Oysa onlarla geçirilen en kısacık kaliteli zaman bile çok önemli. Hiçbir şey yapamazsak bile bir masal kitabı okumak ya da onu eğlenceli bir dille anlatabilmek gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz