Makine mühendisi Güngör Kaya, kış aylarında çıkan yangınların çok büyük risk taşıdığını belirterek, özellikle konut, işyeri ve sanayi tesisleri başta olmak üzere çeşitli mekanlarda yaygınlaştığını söyledi, Kaya, "Kış aylarında meydana gelen yangınlar, can ve mal kaybı bakımından maalesef çok fazla etkili olup çok daha acı sonuçlar doğurmuştur." dedi.
Yangınlarla mücadelede en etkili yöntemin, onları meydana getiren düzensizliklerin ve olumsuz unsurların ortadan kaldırılması olduğunu ifade eden Kaya, "Kış aylarındaki yangınların büyük çoğunluğu, soba ve elektrikli ısıtıcılar sebebiyle çıkmaktadır. Can ve mal güvenliği için bunlar başta olmak üzere ısıtmada kullanılan cihazların kontrol ve bakımları mutlaka yapılmalı ve gereken tedbirler alınmalıdır." şeklinde konuştu. Soba veya elektrikli ısıtıcıların perde, yatak, halı, koltuk, masa, sandalye, dolap ve kapı gibi kolay tutuşabilecek eşyalardan uzakta kurulması gerektiğini vurgulayarak, "Kısa bir süre için de olsa evden ayrılmadan önce elektrikli cihazların fişi prizden çıkarılmalı, katalitik sobaların tüpü kapatılmalıdır. Özellikle kömür sobaları, gece yatmadan önce mutlaka söndürülmelidir. Kömür sobalarının da üzerinde ya da etrafında, alev alabilme ihtimali olan eşya ve giysilerin güvenli mesafede bulunması gerekir." dedi.
Kışın baca tutuşması sonucu çıkan yangınların fazlalığına da işaret eden Güngör Kaya, şunları kaydetti: "Düzenli temizlikler, baca tutuşmasını ve dolayısıyla baca yangınlarını ortadan kaldırır. Sanayi işletmelerinde üç ayda bir, müstakil evlerde, dairelerde ve apartmanlarda ise yılda en az bir defa bacaların ehil kişilere temizletilmesi gerekir.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz