HABER

Kısırlık artık kader değil

Ankara'da 15 yıldır çocuk bekleyen ve 5 tüp bebek girişiminden sonuç alamayan Yeşim-Bülent İnceoğlu çifti, Türkiye'de ilk kez uygulanan Reprodüktif İmmünoloji yöntemi sayesinde mutlu sona ulaştı.

Kısırlık artık kader değil

Ankara'da bir kamu kuruluşunda memur olarak çalışan Bülent İnceoğlu ile 39 yaşındaki eşi Yeşim İnceoğlu'nun 15 yıllık çocuk özlemi, Reprodüktif İmmünoloji yöntemi sayesinde sona erdi. Şimdiye kadar 5 tüp bebek girişiminde bulunan ve her seferinde hayal kırıklığı yaşayan Yeşim İnceoğlu, Avrupa'da çok fazla yaygın olmasına rağmen Türkiye'de ilk kez uygulanan Reprodüktif İmmünoloji yöntemiyle hamile kaldı. 15 yıl boyunca çocuk sahibi olabilmek için çalmadık kapı bırakmadıklarını ve vazgeçmek üzereyken en sonunda Reprodüktif İmmünoloji yöntemini denediklerini belirten Yeşim İnceoğlu, "Bende ve eşimde çocuk özlemi had safhaya ulaşmıştı. Yöntemi deneyip gebe kaldığımı öğrenince sevinçten ağladım. Çok güzel bir duygu, Allah herkese nasip etsin" dedi.

Üçüz bebek beklediklerini söyleyen İnceoğlu, bebeklerin cinsiyetinin henüz belli olmadığını belirtti. Baba adayı Bülent İnceoğlu ise 15 yıl boyunca banka kredisi ve eş-dosttan aldıkları borç paralarla tedavi gördüklerini ifade ederek, "Reprodüktif İmmünoloji yöntemiyle son kez şansımızı denemek istedik ve başardık. Ayaklarım yere basmıyor, mutluluktan havalarda uçuyorum. 15 yılın sonunda üçüz babası olacağım. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Maya Tüp Bebek ve Kadın Sağlığı Merkezi Reprodüktif İmmünoloji Uzmanı Dr. Buyrukçu ise, Reprodüktif İmmünoloji yönteminin tüp bebekte başarı oranını yüzde 40 artırdığını söyledi. Bağışıklık sisteminin bazen çiftlerin çocuk sahibi olmasını engellediğini anlatan Buyrukçu, şunları kaydetti:

"Kadın ve erkek normal, ama çift çocuk sahibi olamıyor. Biz bu aşamada bağışıklık sisteminin üremeye etkilerini inceliyor, kısırlığın nedenini ortaya çıkarıyoruz. Yine sürekli gebe kalıp, düşük yapan kadınların bu durumunu inceliyoruz. Eğer anne adayının bağışıklık sisteminde bir sorun varsa tedavisine başlayıp, düşük yapmasını engelliyoruz. Bunun yanı sıra tüp bebek tedavisi gördüğü halde gebe kalamayan anne adaylarını tedavi ediyoruz. Yaptığımız sadece kan tahlili yapmak. 10 gün içinde sonuç elimize ulaşıyor ve çiftin neden çocuk sahibi olamadığını buluyoruz. Daha sonra ilaç, iğne, serum ve daha ileri tedavi yöntemlerini uygulamaya başlıyoruz. Reprodüktif İmmünoloji tüp bebeğin alternatifi değil, aksine tüp bebek tedavisiyle birlikte uyguluyoruz. Yöntem tüp bebek tedavisinde başarı oranını yüzde 40 artırıyor."

Reprodüktif İmmünoloji yöntemini Türkiye'de ilk kez kendisinin uygulamaya başladığını belirten Buyrukçu, bu yöntemle çocuk sahibi olmanın eskisinden daha kolay olacağını kaydetti.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler