YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kızkalesi Rotary Kulübü

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kızkalesi Rotary Kulübü başkanlığında seminer gerçekleştirildi.

Kızkalesi Rotary Kulübü

Rotary 2420. Bölge’nin, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile iş birliği içinde yürüttüğü Sürdürülebilir Rekabetçi Türkiye için Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi seminerler dizisinin ondokuzuncusu Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda Kızkalesi Rotary Kulübü başkanlığında gerçekleştirildi.

Seminere Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi, Mersin Barosu Başkanı Alper Anrtmen ve 60’a yakın firma yöneticisi katıldı.

Çalıştayda açılış konuşmasını yapan Mersin Baro Başkanı Alper Antmen, günümüzde yaşanan ekonomik gelişmelerin toplum bilincini de artırdığını söyledi. Günümüzde toplumlar sosyal sorumluluğu sadece bireylerde değil kurumlardan da beklediğini ifade eden Antmen, “Başarı sadece ticari başarı olarak değil aynı zamanda sosyal projelerle de ilişkilendiriliyor. Günümüzde hızlı bir gelişme düzeyi ama aynı zamanda dezavantajlı gruplarda var. Çocuk gelinler, aile içi şiddet, engelliler, işsizler çok sayıda sorunla karşı karşıyalar ve sosyal sorumluluk projeleri bu kesimleri desteklemek içindir” dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burakgazi ise sürdürebilirliğin toplumların gelişmesinde önemine dikkat çektiği konuşmasında Cumhuriyetimizin 100. yılını hedeflerken dürdürülebilir gelişmeye özen göstermek gerektiğini ifade etti. Burakgazi, “Mersin bütçeye 4,9 milyar dolar katkı sunarken bunun sadece 2,3 milyar doları geri geliyor. Biz bu payı artırabilmek için saha çok sürdürebilirliğe katkı sunmak durumundayız. Bunun için tüm kesimlere sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetin bilincinin verilmesi gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Seminer’in açışılında UNDP-Rotary KSS Komite Üyesi ve sekreteriAvukat Ulya Selçuk ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Özel Sektör Projeleri Yöneticisi Hansın Doğan kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini iş süreçlerinde hayata geçiren firmaların neleri başardıkları ve başardıkları kurumsal kapasiteyi nasıl toplumsal bir faydaya dönüştürerek sosyal etki yarattıklarını ve ekonomik kalkınmaya katkıda bulunduklarını örneklerle paylaştı. Kurumsal sosyal sorumluluk kavramının nerden çıktığı, sürdürülebilirlik kavramı ve işletme ve toplum hayatına etkisi konusunda detaylı bir anlatımla, işletmelerin yaptıkları faaliyetlerin ve araştırma geliştirme alt yapısının toplumun dezavantajlı kesimlerini de kapsayacak şekilde nasıl kapsayıcı iişletmeciliğe dönüştürüleceğini farklı örnek ve uygulamalar ile anlattı.

Ulya Selçuk, “İş ve meslek insanlarının bilgi ve birikimlerini toplumsal faydaya dönüştürmek üzere biraraya geldiği Rotary kulüplerinin misyonu gereği bu projenin en önemli destekçisi olarak Rotary’nin sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada da KSS ilkelerinin yaygınlaştırılmasına destek vereceklerini ve bu anlamda Birleşmiş Milletler ve Uluslararası Rotary düzeyinde de girişimlerin başlatıldığını belirtti. Açlık, yoksulluk ve eğitimsizliğin ortadan kaldırılması, anne ve çocuk sağlığı, çevreye etkilerin azaltılarak çevre duyarlılığın yükselmesi, barışın tesisi konusunda hedeflerin gerçekleştirilmesi için faaliyetler yürüten Rotaryenler, her bir bireyin yaşamında yarattığı iyileştirme potansiyelini KSS ilkelerini kurumlara yaygınlaştırarak çarpan etkisi ile bu ilkelerin daha yaygın ve etkin bir şekilde hayata geçirilmesine hizmet ediyoruz” dedi. Daha once Samsun ve Bursa’da yapmış olduğumuz seminerlere öncelikle Yozgat ve Aydın hemen arkasından Türkiye’de ki tüm odalarda tekrarlanacağı haberini duyurdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler