YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kkydp Ekonomik Yatırımlar Tebliği Yayımlandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” bugün...

Kkydp Ekonomik Yatırımlar Tebliği Yayımlandı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında “Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Hakkında Tebliğ” bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Programın amacı; doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama alt yapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulmasını sağlamak.

EKONOMİK YATIRIM KONULARI

Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik; yeni yatırım tesislerinin yapımı, mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar, alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar, tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri, koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri hibe desteği kapsamında değerlendiriliyor.

SON BAŞVURU TARİHİ

Başvurular gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılır. Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ile bunların üst birlikleri de tüzel kişilik olarak başvurabilirler. Başvurular Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüklerine yapılacak. Son başvuru tarihi 02 Kasım 2012.

YATIRIM TUTARI VE DESTEKLEME ORANI

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Ekonomik yatırımlar için proje başvurularında hibeye esas proje tutarı, gerçek kişi başvurularında 150 bin TL’yi, tüzel kişi başvuruları için ise 600 bin Türk Lirası’nı geçemez. Bu tutarları aşması durumunda, artan kısma ait işlerin proje sahiplerince ayni katkı olarak finanse edilmesi gerekir. (Proje bütçesi KDV hariç hazırlanır)

Hibeye esas proje tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Yatırım uygulamalarına ait; inşaat işleri alım giderlerine ve makine, ekipman ve malzeme alım giderleri hibe desteği kapsamındadır. Başvuru yapmak ve ayrıntılı bilgi almak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne müracaat edilebilir” denildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler