Yüksek sıcaklıklardan bunalanların kurtarıcısı olan ve neredeyse günün tamamında çalışan klimalar, aşırı sıcaklara dayanmıyor. Çukurova'da arıza ve bakım işlerine yetişemeyen teknik servisler, günler sonrasına randevu verebiliyor.
Hava sıcaklığının yüksek nem oranları nedeniyle günlük yaşamı olumsuz etkilediği Çukurova yöresinde, klimalar vatandaşların vazgeçilmezi haline geldi.
Sıcaklardan bunalan insanlara rahat bir nefes alma olanağı sağlayan ve günün büyük bölümünde çalışan klimalar da, aşırı sıcaklara dayanamayarak arızalanırken, bölgede günlük ortalama 100'ün üzerinde arızaya müdahale eden klima teknik servisleri, aşırı yoğunluk nedeniyle talebe yetişmekte güçlük çekiyor.
Adana Elektrik Teknisyenleri Odası Başkanı İsmail Abike, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz mevsiminde aşırı sıcakların yaşandığı bölgede klimaların adeta hayat kurtarıcı görev üstlendiğini söyledi.
Adana ve çevresinde her evde en az 1 klimanın bulunduğunu anlatan Abike, "İklim nedeniyle klima büyük ihtiyaç. Odamıza bağlı iklimlendirme alanında faaliyet gösteren 350-400 üyemiz var. Üyelerimiz aşırı sıcaklar nedeniyle gerek arızalara gerekse bakımlara yetişemiyorlar. Sabah 8'de başlayıp gecenin ilerleyen saatlere kadar çalışmalarına rağmen yetişemiyorlar" dedi.
Abike, vatandaşlardan, sıcak havalarda klimalarının arızalanmaması için, cihazların yıllık bakımlarını ihmal etmemeleri uyarısında bulunarak, bakımların ve arızaların yetkili servislere yaptırılması gerektiğini söyledi.
-Klimaların bakımının yapılması şart-
Adana'da klima satışı ve teknik servisi konusunda hizmet veren bir firmanın yetkilisi Mirza Kurluk da, sıcakların artmasıyla birlikte arıza bildirimlerinin de fazlalaştığını söyledi.
Günde ortalama 100'ün üzerinde arızaya müdahale etmelerine rağmen işlere yetişemediklerini ve birkaç gün sonrasına randevu verdiklerini anlatan Kurluk, "Bugünlerde en sık karşılaştığımız arızalar, soğutma problemi, su damlatma ve motor arızaları. Yüksek sıcaklıklar cihazları da etkiliyor. Zaman zaman motorlarda yanmalar da meydana gelebiliyor. Yoğun kullanıma bağlı voltaj düşüklükleri klima motorlarının yanmasına neden olabiliyor. Klima alınırken iyi ve kaliteli ürünler tercih edilmeli" diye konuştu.
Kurluk, günde ortalama 40 civarında da klima bakımına gittiklerine dikkati çekerek, "Klimanın bakımının yapılması hem sağlık hem de cihazın uzun ömürlü olması açısından önemli. Bakımı yapılmayan cihazlarda enerji tasarrufuyla ilgili sıkıntılar da olabiliyor. Klimaların bakımlarının 6 ayda bir yapılması gerekiyor" dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz