Çalışma sonuç verirse, damaklardaki boşlukları doldurmak için, bundan böyle porselen ya da plastik değil, doğrudan organik dişler kullanılacak.
Mali yardıma hak kazanan Londra'daki King's College'de yapılan çalışmalar henüz başlangıç aşamasında ama bu çalışmayı yürüten bilim adamları, gerçek insan dişi üreteceklerinden umutlu. Kök hücreler, vücudun değişik bölümlerinde doku ve organlara dönüşecek şekilde genetik olarak programlanan hücre grubudur.
Teoride kök hücrelerden diş üretmek mümkün. Dişe dönüşmek üzere programlanan kök hücreler, hastanın çenesine yerleştirilecek. Diş etinin altına, boşluğa konacak. Dişin tam olarak gelişmesinin 2 ay süreceği düşünülüyor.
Fareler üzerindeki deneyler sürüyor ve King's College'deki bilim adamları insanlara kök hücre yerleştirilmesine 2 yılda başlanabileceğini söyledi.
İngiltere'de 50 yaşın üzerindekilerin 32 dişinden ortalama 12'si eksik. Bilim adamları, suni değil gerçek dişler yerleşirse, ağızlarda diş etlerinin ve diğer dişlerin daha iyi korunabileceğini söylüyor. Çünkü gerçek dişler değişime daha uyumlu oluyor.