YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konak'ın Renkleri Sahneye Taşındı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)- İZMİR'e çeşitli nedenlerle ve farklı işler için gelen yabancı uyruklu kişilerin buluşma noktası durumundaki Basmane Semti'nde, Konak

Konak'ın Renkleri Sahneye Taşındı

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)- İZMİR'e çeşitli nedenlerle ve farklı işler için gelen yabancı uyruklu kişilerin buluşma noktası durumundaki Basmane Semti'nde, Konak Belediyesi'nin 'Konak'ta Bi Dünya Ses' adlı projesiyle orkestra ortaya çıktı. 14 ülkeden müzik sevdalısı, 16 dilde şarkılar seslendirecek. Suriyeli müzik öğretmeni Halit İbrahim, müziğin dilinin ortak olduğunu ve sınırının bulunmadığını belirterek, projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.
Konak ilçesindeki Basmane semti, sık sık yabancı uyruklu kişilerin yaşamlarıyla olumsuz haberlere konu oldu. Ancak bu kez, Konak Belediyesi'nin 'Konak'ta Bi Dünya Ses' projesiyle bambaşka bir alanda adını duyurdu. Basmane semtinde yaşamlarını sürdüren yabancı uyruklulardan kocaman biri orkestra ortaya çıktı. Konak Belediyesi ile Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu işbirliğinde hayata geçirilen 'Konak'ta Bir Dünya Ses' adlı projede, Ekvador, Filistin, Güney Kore, Hollanda, Hindistan, İran, İskoçya, Japonya, Küba, Malavi, Meksika, Sudan, Suriye, Yunanistan'dan oluşan 14 ülkeden 25 kişi görev aldı. Müzikle amatörce ilgileri bulunan 25 kişi, 16 dilde şarkı seslendirecek. Konak'taki Atatürk Kültür Merkezi'nde 4 Nisan'da gerçekleştirilecek konserde, yabancı konukların yanı sıra Afro-Türk, Laz ve Çerkez kökenli Türk vatandaşları da şarkı söyleyecek. İki bölümden oluşacak konserin ilk bölümünde şef Kamil Kaya yönetiminde sahne alacak farklı kültürlerden kişiler kendi dillerinde şarkılar seslendirecek. İkinci bölümde ise Cansu Kırca ve Yılmaz Demirtaş'ın şarkılarına danslarıyla Aşkın Karagöz eşlik edecek. Dilara Kocabaş ve Can Ovacık da konuk dansçı olarak geceye danslarıyla renk katacak.
MÜZİĞİN SINIRI YOK
Sudan'lı mülteci olan ve Türkiye vatandaşı olabilmek, ülkesindeki annesini yanına getirebilmek için çabalayan Mustafa Hamza, "Büyük mutluluk duydum. Çünkü kendi ülkemden şarkıları İzmirlilerde dinleyecek" dedi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencisi İranlı Mana İraji, projede yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Küba'da tıp okuduğu sırada üyesi olduğu orkestrayla Türkiye'ye gelen, İstanbul'un ardından İzmir'de yaşamaya başlayan Ibis Maria Guarnaluse de, "Türkiye'de bulunmaktan çok mutluyum. Burada mutluluğumuzu sahneye taşıdık" dedi. 3.5 yıldır İzmir'de yaşayan Suriyeli müzik öğretmeni Halit İbrahim, müziğin dilinin ortak olduğunu ve sınırının bulunmadığını, projenin kendilerini çok heyecanlandırdığını söyledi.
Projenin mimarlarından Konak Belediyesi Kadın, Sosyal Politikalar, Projeler Müdürü Meryem Sezgin, "Bir şekilde kentimize gelmiş bu kişilerin büyük bölümü Türkçe kurslarında bir araya geldi. Burada ortak hareket ettik. Renkliliğimizi ortaya koyduk" dedi.
Şef Kamil Kaya da "Barışa ihtiyacımız olduğu şu dönemde, önemli biri çalışma oldu" diye konuştu.

Konak'ın Renkleri Sahneye TaşındıKonak'ın Renkleri Sahneye TaşındıKonak'ın Renkleri Sahneye Taşındı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler