YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kongre turizmi diğerlerine göre dört kat daha karlı

Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersoy Tabaklar, kongre turizminin diğer alanlara göre 4 kat...

Kongre turizmi diğerlerine göre dört kat daha karlı

Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersoy Tabaklar, kongre turizminin diğer alanlara göre 4 kat daha fazla getirisi olduğunu söyledi. İstanbul’un uluslar arası kongre merkezi konumuna yükselmeye başladığını dile getiren Tabaklar, Bursa’nın ise daha çok yol kat etmesi gerektiğini ifade etti.
İstanbul’da 10 bin kişinin katılımıyla Türkiye’nin en büyük tıp kongresi olan ‘Avrupa Alerji ve Klinik İmmünoloji Akademisi 30. Yıllık Kongresi’nin organizatörlüğünü yapan Plaza Tur, kongre turizminde gelinen noktayı ve hedeflerini anlattı. Almira Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Plaza Turizm Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersoy Tabaklar, organizasyonun ‘Türkiye’de gerçekleştirilen en büyük tıp kongresi’ olarak literatürdeki yerini aldığını belirtti.
Kongreye 90 ülkeden yaklaşık 10 bin kişinin katıldığını ve katılımcı misafirlerin İstanbul’da 42 farklı otelde konakladığını belirten Tabaklar, gelen çok sayıda tebrik mesajınınsa, önümüzdeki dönemlerde daha yüksek katılımlı kongrelerin, ülkemizde yapılmasının müjdesini verir nitelikte olduğunu dile getirdi.
Yüksek katılımlı ve başarılı kongre organizasyonlarının bireysel turizm konusunda önemli bir potansiyel oluşturduğunu ifade eden Tabaklar, bilimsel toplantıları takip etmekten şehir gezmeye ve Türkiye kültürünü tanımaya vakit bulamayan katılımcıların, kongre sonrasında aile veya arkadaşlarıyla en az bir kez daha turistik amaçlı mutlaka ziyaret ettiklerini kaydetti. Bu durumun, Türkiye tanıtımı ve ekonomisi açısından son derece önemli değerler oluşturduğunu vurgulayan Tabaklar, Türkiye’nin kongre turizmi açısından dünyanın sayılı ülkeleri arasına girebilmesi için, son derece sistemli bir çalışma yürüttüklerini anlattı. Kongrenin, yüksek katılım ve ekonomik getirisinin yanı sıra dönemsel olarak önemli bir istihdam sağladığına değinen Tabaklar, kongrede yaklaşık 500 kişinin doğrudan, bin kişinin ise dolaylı olarak istihdam edildiğini belirtti.

“BURSA KONGRE BÜROSU KURULMALI”
Tabaklar, benzer organizasyonların Bursa’da da yapılabilmesi için Turizm Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi'nin içinde bulunduğu bir konsorsiyumla çalışma yapılmasının önemine işaret etti. Tabaklar, Bursa’nın yapması gerekenleri şöyle sıraladı: “Ulaşım altyapısı gerçekleştirilmeli. (Avrupa şehirlerinden direkt uçuşlar, Sabiha Gökçen-Bursa arası ulaşımın kolaylaştırılması) Kongre merkezi donanımı ve yönetimi profesyonelleştirilmeli. Lobi faaliyetleri için tüm birimlerin iştiraki ile Bursa Kongre bürosu kurulmalı. Tanınan, merak edilen ve kolay ulaşılabilir bir şehir olmalı. Tüm bunlar için de bu organizasyonlar en önemli basamaklardır.”

“BURSA’DA 10 BİN KİŞİLİK KONGRE OLMAZ”
Bursa’da en fazla bin 800 kişilik kongreler yapılabileceğini ifade eden Tabaklar, 10 bin kişilik kongre yapılmasının şimdilik bir hayal olduğunu vurguladı. Tabaklar, bakanlığın yayınladığı bir genelgenin de Uludağ’da kışın kongre yapmaya imkan vermediğini hatırlattı. Bakanlığın, yaz turizminin yoğun olduğu yerlerde yazın, kış turizminin yapıldığı yerlerde de kışın kongre yapılmamasını tavsiye ettiğine işaret eden Tabaklar, yaz aylarında otellerin büyük bölümünün kapalı olduğu Uludağ’ın pek albenisinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler