YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya Teknokent Ile Öğretim Üyeleri Şirket Sahibi Oluyor

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknokent'in Türkiye'deki teknokentler arasında firma sayısı ve öğretim üyelerinin kurduğu

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, Konya Teknokent'in Türkiye'deki teknokentler arasında firma sayısı ve öğretim üyelerinin kurduğu şirket sayısı yönüyle ilk beşte yer aldığını söyledi.

Sade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konya Teknokent olarak amaçlarının, şirketleri Ar-Ge yapmaya teşvik etmek olduğunu bildirdi.

Teknokent'in, bünyelerinde yer alan şirketlere, üniversitenin tüm imkanlarından yararlanma ve akademisyenlerden danışman olarak faydalanma yollarını açtığını ifade eden Sade, kendilerinin yeni girişimciler için bir ölçüde kuluçka görevini üstlendiklerini dile getirdi.

Konya Teknokent'te, projeyle başvurup kabul edilen farklı kategorilerde 100'ün üzerinde firmanın olduğunu aktaran Sade, şunları kaydetti:

"Konya Teknokent, Türkiye'deki teknokentler arasında firma sayısı ve öğretim üyelerinin kurduğu şirket sayısı yönüyle ilk beşte yer alıyor. Öğretim üyeleri burada şirket kurabilir. Bizim için çok önemli olan öğretim üyeleri, birinci kategoride yer alıyor. Öğretim üyelerinin şirket sahibi olabileceği başka bir yasal zemin yok. Burada bulunan 100'ün üstündeki firmalardan 29'u öğretim üyelerinin kurduğu şirketlerden oluşuyor. Bu çok ciddi bir rakam. Bu nedenle Konya Teknokent, Türkiye'de ön sıralarda yer alıyor."

-Son üç yılda 36 patent desteklendi-

2006'da Proje ve İş Geliştirme Merkezi (PİGEM) adında bir kuruluş kurduklarına dikkati çeken Sade, 2012 yılının başında bu kuruluşun isminin Selçuk Teknoloji Transfer Ofisi olarak değiştirildiğini, kuruluşun en önemli amacının üniversite-sanayi işbirliği olduğunu söyledi.

Bu faaliyette, sanayiciyle yüz yüze görüşme, sorun tespit etme ve ilgili öğretim üyesiyle sanayiciyi bir araya getirme gibi işlevler olduğunu vurgulayan Sade, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gerçekten bu konuda Konya Teknokent, Türkiye'de başarılı faaliyet gösteren teknokentlerden biri olarak gözüküyor. Hiç bir ticari amaç gütmeden, tamamen hizmet amaçlı bir çalışma olarak Patent Destekleme Programı (PADES) adında bir program uyguladık. Biz son üç yılda herhangi bir maddi karşılık beklemeden 36 patent destekledik. Bunlardan 2'si uluslararası, 34'ü ulusal. Her bir öğretim üyesinin yılda 2 ulusal, 1 uluslararası patentini destekliyoruz. Amacımız burada profesyonel girişimciler yetiştirmek."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler