YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya’da Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknokent, TÜBİTAK tarafından ilan edilen 1513 Transfer Ofisleri Destekleme Programı çerçevesinde Teknoloji...

Konya’da Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtıldı

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknokent, TÜBİTAK tarafından ilan edilen 1513 Transfer Ofisleri Destekleme Programı çerçevesinde Teknoloji Transfer Ofisi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi.

Bir otelde gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversite rektörleri, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, TÜBİTAK TEYDEB Başkan Vekili Fatih Bilal Yülek, TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi Destekleme Programı Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasında söz alan TÜBİTAK TEYDEB Başkan Vekili Fatih Bilal Yülek, “Dünyada ilk defa Teknoloji Transfer Ofisi projelerini gerçekleştiriyoruz. Akademisyenlerimizin birikimlerini sanayi alanına taşımak istiyoruz. İki tarafın da birlikte proje yürütmede karşılaştığı sorunları en aza indirerek birlikteliği sağlamak istiyoruz. Üniversitelerden daha fazla proje çıkmasını sağlayarak öğretim üyelerini proje üretmeye yönlendirmek istiyoruz. Gittiğimiz diğer üniversitelerde altyapı zaten hazırdı, bu yüzden Selçuk Üniversitesi zorlukları aşarak bu konuma geldi. Anadolu üniversitelerine örnek olabilecek bir kalitede olduğunu bize kanıtladı” dedi.

“BAŞARIMIZDAN KOP ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ DE YARARLANACAK”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel de, “Geldiğim günden beri ‘Selçuk Üniversitesi ilk 500’e girecek, girmeli’ diyorum ve üniversite-sanayi işbirliğinden bahsediyorum. Devlet bu alana destek veriyorsa bu konuda güzel işler yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. İlk 500’e girmenin üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmeyle birlikte yürüyeceğine inanıyorum. Üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek için önemli protokollerle güzel çalışmalara imza attık. Sanayinin içinde bulunan bir binayı içindeki cihazlarla birlikte aldık ve fakültelerimizin istifade edeceği bir duruma getiriyoruz. Teknoloji Tranfer Ofisi de yine aynı şekilde destek alan 10 üniversite arasına girdi. Diğer üniversitelerimiz büyük şehirlerde olanlardı ve Anadolu’dan bu desteği sadece Selçuk Üniversitesi almaya hak kazandı. Ama bu destekten sadece biz değil KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği içinde bulunan 7 üniversite de yararlansın istiyoruz. Bu başarımız Konya’nın bir iftiharıdır” şeklinde konuştu.

“YENİ KURUMSAL MODELLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ise, “Üniversite-sanayi işbirliğinde genel anlamda baktığımızda bir sorunun olduğu çok net görülüyor. Bir türlü istenilen seviyeye gelinemiyor. Elimizdeki kurumsal yapılar bu sorunları çözmeye elverişli değil. Bunun için birçok sorunda olduğu gibi gerçekçi çıkışın yapılacağı yeni kurumsal modellere ihtiyacımız var. TEYDEB’in ortaya koyduğu bu model yeni bir model, bu çalışmalarıyla alandaki sorunlara yeni çözümler sunacak. Paradigmayı baştan sona değiştirerek ortak safta nasıl mücadele edileceğinin araçlarını oluşturacak. Her iki tarafta da yüksek bir enerji var ve ben ciddi anlamda umutluyum. Bu enerjinin anlamlı bir şekilde bir araya getirilmesiyle çok olumlu neticeler doğduğunun da örnekleri var elimizde. Bu örnekleri yaygınlaştırarak kurumsal bir modele ihtiyacımız olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu modeli de en iyi şekilde korumamız lazım. Bu projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

“OFİS İŞBİRLİĞİNİN HER AŞAMASINDA OLACAK”

Açılış konuşmalarının ardından TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisi Destekleme Programı Komite Sekreteri Ahmet Rıza Balım, Teknoloji Transfer Ofisi’nin işleyişini ve üniversite-sanayi işbirliğine katkılarını anlattı. Patent alımının da her aşamasında Teknoloji Transfer Ofisi’nin ciddi katkıları olduğuna değinen Balım, “Yürütülen projelerin patent dosyasının hazırlanmasından bu patenti ticarileştirilmesine kadar her konuda da ofis destek veriyor. Bu destekler sayesinde de proje yürütücüleri projelerinin patentini rahatlıkla alabiliyor” dedi.

Sunumunu gerçekleştiren Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bayram Sade de, “Ofisimizin amacı proje yürütücülerine projenin ticarileştirilmesinde her türlü desteği vererek her aşamasında yanında olmaktır. Ayrıca proje ve yayın destekleri de önemli ölçüde olacaktır. Öğretim üyeleri ve sanayilerin eşleştirilmesinde proje geliştirme ve yönetim hizmetleri açısından da önemli bir program hazırlandı. Bu çalışmalarla sanayinin her yerine ulaşacağız ve projelerimizi gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler