YURTHABER

Konya
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Konya'da "Uluslararası Ecdat Sofrası Yemek Yarışması" düzenlenecek

Konya'da "Uluslararası Ecdat Sofrası Yemek Yarışması" düzenlenecek

Konya'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri kapsamında profesyonel aşçıların yeteneklerini göstereceği "Uluslararası Ecdat Sofrası Yemek Yarışması" düzenlenecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışma, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yarın ve 22 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, zengin mutfak kültürüyle Türkiye ve dünyada kendine yer edinebilecek potansiyele sahip Konya'nın bu zenginliğini ulusal ve uluslararası alanda tanıtma gayretinde olduklarını ifade etti.

Gastronomiye ilgisi olan herkesi programa davet eden Altay, şunları kaydetti:

"Konya, dünyada adına ilk türbe yapılan aşçıbaşı Ateşbaz-ı Veli'nin ebedi istirahatgahı olarak zengin bir mutfak kültürüne sahip. Ateşin bulunuşundan beri süregelen aşçılık mesleğinin dünden bugüne gelişini, geleceğini anlamak ve yön vermek için düzenlenen yarışmamız, profesyonel aşçıların yeteneklerini göstereceği, genç aşçıların ve her kesimden hemşehrimizin tecrübelerini artırmalarını hedefleyen bir aşçılık yarışması organizasyonudur."

Kalehan Ecdat Bahçesi'nde yarın saat 10.00'da Tescilli Konya Yemekleri Sergisi ve Ecdat Sofrası Yemek Yarışması ile başlayacak "Türk Mutfağı Haftası" etkinliklerine, ünlü şeflerden Mehmet Yalçınkaya ve Danilo Zanna'nın da aralarında bulunduğu aşçılarından oluşan jüri üyeleri katılacak.

Hafta kapsamında, 27 Mayıs'a kadar Necmettin Erbakan Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları da etkinlikler gerçekleştirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler