Uzuv kopmalarında uzvun yerine dikilebilmesi için uygun şartlarda hastaneye getirilmesinin önemine işaret eden uzmanlar, kopan uzuvların buzla temas ettirilmemesi uyarısında bulundular.
Medicana Samsun Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktrif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Halit Urgan, kopan uzuvların mutlaka uygun koşullar sağlanarak hastaneye getirilmesi gerektiğini söyledi.
Kaza sonrası kopan uzuvların temiz bir poşete konulduktan sonra buz dolu bir kaba veya poşete konularak hastaneye getirilmesi gerektiğini, direk buzla temas ettirilmemesi gerektiğini belirten Urgan, "Buzla direkt temas etmeden soğuk ortamda taşınan bir uzvun , replantasyon için uygun şartları taşıyor ise, yerine dikilme sonrası yaşam şansı oldukça yüksektir" dedi.
Urgan, sağ eline halat dolanması sonrası sıkışan parmağı kopan Ayhan Çimşit adlı hastanın, kopan parmağının uygun şartlarda transferi sağlanarak hastanelerine başvurduğunu ve operasyona alınan hastanın parmağının mikroskop altında mikrocerrahi yöntemler kullanılarak yerine dikildiğini, haftalık takibinin ardından problemsiz şekilde taburcu edildiğini de sözlerine ekledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz