Adil ücret, ek ödeme taslağı ve fiili hizmet zammının yasalaşması, İller Bankası'nın kapatılmasını talep eden çalışanlar otoyol ve köprülerde iş yavaşlatacak.
Yapı-Yol Sen üyesi çalışanlar, 12 Nisan perşembe günü Tapu Sicil, Kadastro, İller Bankası, Bayındırlık müdürlükleri, karayolları işyerlerinde iş bırakacak. Yapı-Yol Sen'de yapılan yazılı açıklamada, Hükümet'in, otoyol ve köprülerde günde 10 saat çalışan ve zehirli gazları soluyan çalışanın sesine kulak vermediği kaydedildi. Açıklamada, "Hükümet söz konusu batık bankalar olunca, hortumcular olunca, IMF olunca yarattığı olanakların hiçbirisini biz memurlar söz konusu olunca yapmadı. Bizi duymazdan geldi, kulaklarını tıkadı, gözlerini bağladı" denildi. Açıklamada, eylemin amacı ve çalışanların talepleri şöyle sıralandı:
"Toplu sözleşme ve grev hakkımızı kullanmak istiyoruz. Ek ödeme taslağı yasalaşmalı. Fiili hizmet zammı verilmeli. Tapu Sicil çalışanlarına yıllarca süren yükümlülük getiren Medeni Kanunu'nun 1007'inci maddesi değiştirilmeli. Döner sermayeden çalışanlara pay verilmeli. İnsanca yaşanacak adil ücret istiyoruz. İller Bankası da kapatılmamalı."
Eylem planı
İstanbul'da ilk eylem saat 8.00'de Muhmutbey gişelerinde başlatılacak. Çalışanlar, 12 Nisan'da Edirne'den Gaziantep'e kadar olan tüm otoyollarda ve Fatih Köprüsü'nde iş yavaşlatacak. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul ve Yapı-Yol Sen Genel Başkanı Bedri Tekin saat 12.00'de Çamlıca gişelerinde eylemi başlatacak. Ardından Fatih Köprüsü'ne hareket edilecek. Burada ki yavaşlatma eylemi saat 14.00'te başlatılacak. Aynı gün saat 11.00'de de Çankaya Tapu Sicil Müdürlükleri önünde basın açıklaması yapılacak. Buradan da yürüyerek Bayındırlık ve İskan Bakanlığı önüne gidilerek saat 12.45'te bir basın açıklaması yapılacak. İzmir, Adana, Diyarbakır, Samsun, Kocaeli, Bursa, Mersin, Adana, Denizli ve birçok ilde alanlara çıkılacak.
12 Nisan eylemi bir günlük süre ile gerçekleştirilen son eylem olacak, ardından süresiz eylem gelecek. Yani otoyol ve köprülerde her gün iş yavaşlatma eylemi yapılacak.
ANKA