YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Koü'de Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen 5. Ulusal Katı Atık Yönetimi...

Koü'de Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi Yapıldı

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen 5. Ulusal Katı Atık Yönetimi Kongresi (UKAY 2013) Umuttepe Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Kongreye; katı atıklar ile ilgili çalışma yürüten kamu kurum ve kuruluşlarının, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının, Üniversitelerin ve Belediyelerin temsilcilerinin yanı sıra öğrencileri katıldı.

Kongre açılış konuşmalarında, üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeyde gerçekleştirilen bilimsel çalışmalara desteğinin tam olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak, “21. yy’da ortaya çıkan 3. kuşak insan haklarının en belirgin maddelerinden bir tanesi sürdürülebilir bir çevrede yaşamayı isteme hakkı. Katı atık yönetimi de sürdürülebilir çevreye sahip olmak için gerekli çalışmaları içeriyor. Bu kadar önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaktan gururluyuz” dedi. Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sınmazçelik ise, “Gelişen teknoloji her ne kadar yaşam kalitemizi arttırsa da, oluşan atıklar yeşil dünyamız için birer tehdit. Ancak, insanoğlu bunun önlemini alacak kadar da bilinçli” şeklinde konuştu.

Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi (KAKAD) Başkanı Prof. Dr. Kocasoy, Katı Atık Kirlenmesi Araştırma ve Denetimi Türk Milli Komitesi’nin uluslararası boyutundan bahsetti. Kongre düzenleme komitesi adına konuşan Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ertan Durmuşoğlu ise “İnsan faaliyetleri sonucu ortaya çıkan katı atıklar uygun biçimde bertaraf edilmediği taktirde çevreye ciddi zarar verebilen unsurlar. Çevre problemleri arasında önemli yer tutan faktörlerden bir tanesi. Bu sebeple burada gerçekleştirilecek tartışmalar çok önemli” ifadesinde bulundu.

İZAYDAŞ Genel Müdürü Saraç da, kongreye destek vermekten dolayı memnun olduklarını ifade ederek, katılımcılara İZAYDAŞ’ı görmelerini tavsiye etti. “Büyükşehir Modelinde Atık Yönetimi” konulu bildirinin sunumunu yapan Atık Yönetimi Şube Müdürü Hüseyin Kılıç, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak atık yönetimi konusunda yapılan çalışmaları, İlçe Belediyeleri ve Bakanlıktan lisanslı firmalar ve yetkilendirilmiş kuruluşlar ile koordineli olarak yürütülen kaynağında ayrı toplama çalışmalarını detaylı bir şekilde aktarsı. Kılıç, Türkiye’de model bir belediyecilik anlayışı ile sürdürülebilir bir çevre için çalışmaların özenle devam ettiğini belirtti.

“Organik Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması ve Biyogaz Tesisinde Değerlendirilmesi” konulu bildirinin sunumunu yapan Çevre Yüksek Mühendisi Serkan Uğur ise biyogaz üretim tesisinin; 5.900 ton çim, 2.050 ton hal, 430 ton işkembe içi atığın ve 1.950 ton tavuk gübresi ile 350 ton büyükbaş hayvan gübresi işleme kapasitesine sahip olduğunu ve yılda 2 milyon kW elektrik enerjisi elde edilebileceğini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler