YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kozmetik Ve Temizlik Sektörüne De Helal Sertifikası Geliyor

Dünya Helal Gıda Birliği Derneği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gelir, gıda sektörünün ardından kozmetik...

Kozmetik Ve Temizlik Sektörüne De Helal Sertifikası Geliyor

Dünya Helal Gıda Birliği Derneği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gelir, gıda sektörünün ardından kozmetik ve temizlik sektöründe de helal sertifikası getirileceğini söyledi.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), Dünya Helal Gıda Birliği ve Kalite Birliği'nin işbirliğiyle Ördekli Kültür Merkezi’nde 'Helal Gıda' konulu panel düzenledi. Panel öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Dünya Helal Gıda Birliği Derneği Derneği Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gelir, uzun yıllardır helal gıda konusunda çalışma olduğunu kaydetti.

Şu anda SMIIC 1-2-3 diye tanımlanan standartların vatandaşın ihtiyaçlarını karşılar nitelikte olduğunu belirten Gelir, şöyle konuştu: “Elbette ki bir standart canlı organizma gibidir. Yani bugün ihtiyacımızı karşılayan standardımız belli bir zaman sonra değişime tabi tutulması gerekebilir. İhtiyaçlara göre bunlar da planlanacaktır. Zaten komisyonlar çalışmaya devam ediyor. Sadece gıda değil, kozmetik sahasında, deterjan, şampuan gibi temizlik malzemeleri sahasında çalışmalar devam ediyor.”

Gelir, Türkiye’de 3 yıldır helal gıda sertifikasının gündemde olduğunu, Dünya Helal Gıda Birliği olarak geç kaldıklarını, TSE’nin ise 8 aydır bu işin içinde olduğunu ifade etti.

“İHRACATÇININ ÖNÜ AÇILIYOR”

Helal gıda sayesinde işadamlarının Arap ülkelerine çok daha kolay ihracat yaptığını savunan Gelir, şöyle devam etti: “Gözle görülür bir değişim var. Yani ihracattan öte bir şey bu. Siz İslam ülkeleri ile ortak bir standardı uyguluyorsunuz. Şimdiye kadar yapamadığınız, şimdiye kadar yazıya dökemediğiniz bir alanda birlik tesis ediyorsunuz. Elbette ki ticarette de ihracatçıların önü açılıyor.”

TSE Bursa İl Koordinatörü Mustafa Karaman ise İslam ülkelerinin artık helal gıda standardına uygun ürünler talep ettiğini belirterek, “Helal gıda standardına uygun ürünlerin üretilmesini ve satın alınması konusunda bir birliktelik var. Zaten bu İslam dinimizin ana konularından biridir. Yüzde 99’u Müslüman bir ülkenin ve 2,5 milyarlık bir İslam coğrafyasındaki Müslüman nüfusun bu hassasiyetine herkesin saygı duyması gerekiyor. Bu saygıdan dolayı TSE, SMIIC bünyesinde hasırlanan standart kapsamında belgelendirmeye başlamıştır.” diye konuştu.

Karaman, sivil toplum kuruluşları ile TSE’nin toplumun ve üreticilerin bilgilendirilmesi için toplantılar yaptıklarını sözlerine ekledi.

Panelin ardından, helal gıda sertifikası almaya hak kazanan BESAŞ’ın sertifikası törenle teslim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler