HABER

Kritik göreve ilginç isim

Füze alımı için Çin’le anlaşılmasının yankıları sürerken, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda yönetim değişiyor.

Kritik göreve ilginç isim

10 yıldır bu görevi sürdüren Murat Bayar’ın yerine İETT Genel Müdürü Baraçlı’nın geleceği öğrenildi.

Star gazetesinin haberine göre, Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nda (SSM) tepe yönetim değişiyor. Savunma sanayi alanında Türkiye’nin devler liginde yarışır hale gelmesine büyük katkı sağlayan SSM Müsteşarı Murat Bayar, 10 yılı aşkın bir süredir yürüttüğü görevinden ayrılıyor. Bayar’ın yerine İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı’nın getirileceği öğrenildi.

Türkiye Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Üyeliği’nin yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Koordinatörlüğü, Milli Prodüktivite Merkezi Yönetim Danışmanlığı, İDO Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Güreş Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan Baraçlı halen İETT Genel Müdürlüğü görevini yürütüyor. Baraçlı için Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın fikir birliğine vardığı, atamanın yakında yapılacağı öğrenildi.

NATO?sistemine uyacak Öte yandan Yüksek Menzilli Hava Savunma sistemi için Çin ile anlaşmaya varılması sonrası alınacak olan HQ-9 (FD2000) füze savunma sisteminin NATO sistemiyle olan uyum sorunu milli radarlarla çözüldü. Alınacak olan füzelerin mevcut sisteme entegrasyonu için milli radarlar üretilerek kullanıma hazır hale getirildi. SSM tarafından yürütülen süreç kapsamında yüksek menzilli hava savunma sistemi için ABD, Rusya, İtalya-Fransakonsrosiyumu ve Çin teklif vermişti.

Çözüm milli radar ABD, yeni sistemin teknik açıdan NATO sistemine entegrasyon olanağının bulunmadığı yönünde açıklamalar yaparken, SSM’nin Çin’le anlaşmadan çok önce, NATO sistemiyle uyumlu çalışabilmesi için milli radarların üretilmesi konusunda harekete geçtiği öğrenildi. SSM ve dirsek temasında bulunduğu ilgili bir firma ve yine ona destek veren iki diğer kurum tarafından milli radarların üretildiği ve kullanıma hazır hale getirildiği belirtildi. Yerli firmalar tarafından, Çin’den alınacak roketlerin entegre edileceği çok sayıda radar üretilerek sorun çözüldü. Milli olarak üretilen radar sistemleri sayesinde de hem ekonomik açıdan kazanç sağlanmış oldu hem de mülkiyeti mevcut radarların aksine NATO’nun değil tamamen Türkiye’nin olmuş oldu.

günün haberleri

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler