HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kroki polemiği

Ergenekon operasyonu kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi'ne düzenlenen baskında ele geçirildiği öne sürülen "Yargıtay krokisi" tartışmalara neden oldu.

Krokinin son dönemde Ergenekon'la ilgili içeriden sürekli haber alan Taraf Gazetesi'nden İşçi Partisi Genel Merkezi'ne 8 gün önce kasıtlı olarak fakslandığı öne sürüldü.

Taraf Gazetesi ise söz konusu krokinin gazetenin Ankara bürosundan İstanbul bürosuna yayım tarihinden bir gün önce haber yapılmak üzere fakslandığını belirtti.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, parti genel merkezinde yapılan aramada bulunduğu iddia edilen Yargıtay krokisinin resmi arama tutanağında belirtilmediğini savunarak "Gazetede çıkan bu krokinin büyütülmüş haline bakıldığında, genel merkeze polis baskınından 8 gün önceki tarih olan 13 Mart 2008'de Taraf Gazetesi'nin Ankara bürosunun numarası bulunan bir faks metni olduğu açıkça görülmektedir" diye konuştu.

"PARTİ OLARAK KOMPLO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

Partisinin bir komployla karşı karşıya bulunduğunu ileri süren Gültekin, "Bu kroki Taraf Gazetesi'nin eline nasıl geçiyor? İktidar yanlısı gazetelerin, televizyonların eline nasıl geçiyor? Yargının, devletin, emniyetin içine sızmış olan bir çete, elindeki yayın organlarıyla kamuoyu imal etmeye çalışıyor. F tipi çete, ABD ile kaderini birleştirmiş olan çete, Türkiye'ye karşı bir komplo içerisinde. Bu belgeyi Taraf Gazetesi'ne sızdıranın peşine düşmeleri gerekmiyor mu?" diye konuştu.

EMNİYETTE "YALANCI TANIKLIK" İDDİASI

Gültekin, Danıştay ve Cumhuriyet'e yapılan saldırılarda, zanlıların bombaları Ergenekon'dan tutuklu olan Muzaffer Tekin'den aldıkları yönünde verdikleri polis ifadelerine de gönderme yaptı: "Şu anda cezaevinde bulunan bazı çete mensuplarına bazı menfaatler temin etmek suretiyle tekliflerde bulunulduğunu biliyoruz. Susurluk davası hükümlüsü Yaşar Öz, Türk İntikam Tugayı adlı çete örgütlenmesinden tutuklu bulunan Semih Tufan Günaltay, Danıştay saldırısı sanıklarından Alparslan Aslan ve Osman Yıldırım'a, İşçi Partisi ve bazı ordu mensupları aleyhine ifade verir, verdikleri ifadelerin arkasında tutarlı ve kararlı dururlarsa, cezalarında indirime gidileceği, ifadelerinin 'gizli tanık' ifadesi olarak değerlendirileceği vaatleri yapılmaktadır."

TARAF GAZETESİ İDDİAYI YALANLADI

Alkım Yayınları adına açıklama yapan Taraf Gazetesi ise bu şok iddiayı sert bir dille yalanladı. Taraf Gazetesi Politika Editörü İnci Hekimoğlu şunları söyledi:

"Gazetede yayınlanan krokinin üzerinde Alkım Kitapevi'nin Ankara Yenişehir'deki ofisinin faks numarası var. Şule Perinçek, bundan hareketle o faksın nereden gönderildiğini söylüyor. Nereden gönderildiği gizli değil ki... O faksın gönderildiği Alkım Yayınları ofisi aynı zamanda Taraf Gazetesi'nin de ofisidir. Kroki, o ofisten İstanbul'daki merkezimize haberi yazan muhabir tarafından faks yoluyla geçildiği için, editör arkadaşlar faks numarasını kadrajlamadan taratıp girmiş ve öyle bir görüntü ortaya çıkmış. O belge o fakstan İP Genel Merkezi'ne değil, direkt gazetenin İstanbul'daki merkezine, muhabir tarafından fakslanmıştır. Üstelik de fakslandığı tarih operasyondan 7 gün önce değil, haberin yayınlandığı günden bir gün önce, yani 13 Mart'tır." Hekimoğlu, Şule Perinçek'in "gerçeği yansıtmayan bilgilerle olayı farklı bir yöne çekmeye çalıştığını ancak başarılı olamayacağını" da sözlerine ekledi.

En Çok Aranan Haberler