YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kto Karatay Üniversitesi’nde Panel

KTO Karatay Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Türk Arap Sanatçılar Buluşması kapsamında, “Arap Ülkelerinde Demokrasi Sürecine...

Kto Karatay Üniversitesi’nde Panel

KTO Karatay Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Türk Arap Sanatçılar Buluşması kapsamında, “Arap Ülkelerinde Demokrasi Sürecine Sanat ve Sanatçının Katkısı” konulu panel düzenlendi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun himayesinde ve Başbakanlık TİKA desteğiyle “Uluslararası Türk Arap Sanatçılar Buluşması” organizasyonunu gerçekleştiren KTO Karatay Üniversitesi, bu kapsamda “Arap Ülkelerinde Demokrasi Sürecine Sanat ve Sanatçının Katkısı” konulu panel gerçekleştirdi. KTO Karatay Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan’ın başkanlığını yaptığı panele Mısır’dan Helvan Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmed Abd Alkarim, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ve Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Kılıç konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılışında, Doç. Dr. Ahmed Abd Alkarim, “Demokrasi Sürecinde Türkiye ve Arap Ülkelerinin İlişkisi ve Sanatın Rolü” konusunu içeren fotoğrafların yer aldığı slayt gösterisini sundu.

Panelistlerden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Akgün ise, “Arap Demokrasi Sürecinde Siyasetin Rolü” başlıklı bir konuşma yaptı. Sokağın gücünün çoğu zaman kin ve nefrete dayandığını ifade eden Prof. Dr. Birol Akgün, “Kin ve nefret inanılmaz derecede bir motivasyon kaynağıdır. Ama kitlelerin o gücü yeni siyasal sistemi kalıcı adalet, hukuk, insan hakları gibi temel evrensel değerler üzerine inşa etmede aynı sabrı gösteremezler. Yıkıcıdır ama kurucu aklı inşa etme anlamında daha sağ duyulu akla siyasete ihtiyaç vardır. Esas bugün siyasetin rolü çok daha önemli ve anlamlı hale gelecek. Bu kin ve nefretin ötesinde kalıcı olarak insanlara barışı adaleti huzuru getirecek. Gelişme kalkınma imkanlarını daha fazla geliştirebilecek olan siyasal iktidarın nasıl paylaşılacağını sistemin nasıl şiddete başvurmadan işleyeceği üzerinde uzlaşmanın sağlanması gerekir” dedi.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Kılıç da, “Arap Demokrasi Sürecine Türk Sanatçının Bakışı”’ konulu bir konuşma gerçekleştirdi. Doç. Dr. Erol Kılıç, konuşmasında, “Demokrat bir bireyin ne demek olduğunu kavrayan bir sanatçı olarak burada, demokrasiye kavuşamamış ve demokrasinin anlamını bilmeyen bu İslam Coğrafyasını buradaki değerli sanatçılar içinde onlar için demokrasiye kavuşamamanın bir talihsizlik olduğunu ve bunun İslam Coğrafyası açısından da batının bugünkü geldiği bireyin biricik değer olduğu yerde bireyin yok sayıldığı bir İslam Dünyası’nda utanarak bunları söylemek zorundayım” diye konuştu.

KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, panel sonunda katılımcılara çini işlemeli tabak hediye etti.

Panele KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Torlak, çok sayıda davetli ve sanatçılar katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler