KADIN

Kuaför Salonlarının Yap - Yapmaları

Bir salonda kurduğunuz ilişki belki de hayatınızdaki en kişisel ilişkidir.

Kuaför Salonlarının Yap - Yapmaları

Alice Rose Hurley Bir salonda kurduğunuz ilişki belki de hayatınızdaki en kişisel ilişkidir. Bu kadar pratik ilgisizlikle kuaförünüzden başka kim beyazlamış ve zarar görmüş saçlarınızı inceleyebilir? Aynı şekilde ağdacınız arkadaşınız olmayabilir ama o ağdacınızdır. Kimse bundan daha yakın olamaz. Eğer hayatınızdaki bu özel insanlara ne kadar bahşiş bırakacağınızı bilmiyorsanız yalnız değilsiniz. Aveda Enstitüsü’nde öğrenci koçu olan Tahnee Seıler ve Frederic Fekkai’den Elie Camoro’ya bahşiş konusunu sorduk. Onlar da bazı müşterilerin gaflarını paylaşıyorlar.

**Size ne kadar bahşiş bırakılmalı?

Müşterilerin yaptıkları: Aveda’nın resmi olmayan anketine göre müşterilerin bahşişleri yüzde 10 ila 25 arasında değişiyor, ama bazı kadınlar 20 ye çok bağlı. Büyük şehirlerde ve çevresinde fiyat daha pahalı olsa bile oran daha cömert. Çok kısa saçlı kadınlar her 4 ile 6 haftada bir saçlarını kestirip boyattıklarından çok fazla bahşiş bırakmazlar ancak yıllık güzellik faturaları hayli kabarıktır. Küçük kasabalarda çalışan tasarımcılar, buna rağmen yüzde 15 i ortalama olarak belirtiyorlar. Büyük alışveriş merkezlerinde ya da daha düşük salonlar daha az sadık müşterilere sahip olduklarından daha az bahşiş alırlar.
Salon çalışanlarının yapmanızı istedikleri: Adil olmak için yüzde 20den başlayın. Genç anneler küçük çocuklarının saçları kesiliyorsa daha fazla bırakıyorlar. Eğer geç kalırsanız ya da yeni yürümeye başlayan bir çocukla gelirseniz bahşişi artırmalısınız. Daha fazla bahşiş için gerekçeler: eğer salon sizi son dakikaya sıkıştırıyorsa, kesiminiz omuz masajını da kapsıyorsa ya da manikürünüz el masajını. En az çizgisi: Eğer kuaförünüzü seviyorsanız en az yüzde 20 bahşiş verin. Bu salonla ilişki kurmayı sağlar ve özellikle son dakika randevuları ayarlamakta yardımcı olur.
Camoro "Çok iyi kişisel bakım ve iyi ilişkiler kurmak istiyorsunuz. Büyük ölçekli bir salonda her hizmetin randevuya bağlı olduğu diğer kategoriye düşmek istemiyorsunuz. Son dakikada arayan ve kasabadan ayrılırken bir araya sıkıştırılmasını isteyen müşterilerden biri olmak istiyorsunuz.” diyor.
Şampuanlayan kimseye bahşiş vermeli mi?

Müşterilerin yaptığı: Biraz kafa karıştırıcı. Çoğu yüzde 20 bahşiş bırakır ve kuaförün bunu yıkayıcı ile paylaşacağını düşünür. Birçok kadın bunu hem şarap tutuculu hem de garsonlu iyi bir restoranda yemek yerken kağıda bahşiş bırakmaya benzetiyor, bahşişi bütün restoran paylaşıyor.
Salon çalışanlarının yapmanızı istedikleri:** Restoranları unutun. Herkese ayrı bahşiş verin. Büyük salonlarda saç yıkayıcıya uygun bir bahşiş verin. Saç yıkayıcı ne kadar çok şey yaparsa (tonik süremek ya da başka ürünler kullanmak gibi) o kadar çok verin.

Sahibe bahşiş verilir mi?
Müşterilerin yaptıkları: Yaygın görüş eğer sahibi saç yapıyorsa ona bahşiş vermemeniz gerektiği yönündedir. Ancak gitgide daha fazla müşteri bahşiş veriyor.
Salon çalışanlarının yapmanızı istediği: bu kural artık uygulanmıyor, hadi, sahibe de bahşiş bırakın.

**Kuaföre ne kadar vermeli?

Müşterilerin yaptıkları: Cep telefonu, diz üstü bilgisayar ve blackberry çağında müşteriler kuaför koltuğunda çok zaman geçiriyorlar. Ancak kuaförü ne kadar rahatsız ettiklerini bilmiyorlar.
Salon çalışanlarının yapmanızı istediği: Zamanında gelin. Randevunuzu son 24 saatte iptal etmeyin. Saçınız kesilirken öksüreceğiniz derecede hasta gelmeyin. Cep telefonlarınıza, diz üstü bilgisayarlarınıza ve blackberrylerinize yapışık bir şekilde oturmayın. Vücudunuz iyi kesim için doğru pozisyonda olmalı. Oturun ve yüzünüzü önde tutun, bir dergiye ya da klavyeye eğilmeyin. Durmadan çalışsanız ve konuşmasanız siz ne hissedersiniz? Kuaför sorun değil diyor. Bazı insanların sadece neşelenmek ve nazlanmak istediğini anlıyorlar. Saçlarınız boyanırken kestiriyorsanız, kestirin, sorun değil.
Ya hediyeler?
Müşterilerin yaptıkları:** Bir kuaföre bağlandıklarında, müşteriler tatillerde hem para verir hem de hediye. Hediyeler el yapımı objeler olabilir, kurabiye ya da bir el işi. Mağazadan alınan şeyler de kabul görüyor.

Salon çalışanlarının sizden istedikleri: Kuaförler özel günlerde teşekkür ve tanımayı takdir ederler. Bir kart bile işe yarar. Camoro “Üzerine bir not yazın ve adınızı koymayı unutmayın. Her zaman okuruz.” diyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler