HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kulak çınlaması ve nöroloji

Kulak çınlaması, dışarıdan herhangi bir uyaran olmadan , kişinin rahatsız edici bir ses algılamasıdır.

Kulak çınlaması ve nöroloji

Yani bir algı yanılgısıdır. Toplum da sık görülür. Hastalar kulaktaki çınlama sesinden çok rahatsız olur, zamanla uyku düzenleri bozulur tüm uykuyu çınlama sesi ile geçirirler. Bu zorlu süreç hastayı depresyona sokar ve hastarın hayat kalitesini bozar. Hasta , doktor doktor gezer ve tetkikler sonucu bir bulguya rastlanmadığı için, basit bir ilaçla evine yollanır.

KİŞİNİN ALGI YANILGISINI DÜZENLEYEN TEDAVİLER KULAK ÇINLAMASINI SONLANDIRIR VEYA ÇOK AZALTIR.

Kulak çınlaması, iç kulaktaki hücrelerin bir şekilde kalıcı veya kısmi zarar görmesi ile oluşur. Bu zarar sonucu beyne iletilen seslerde hatalar oluşur veya olmayan sesler algılanmaya başlanır.Çınlama olmayan seslerin algılanmasıdır. Hücreye hasar veren bir çok sebep vardır. İç kulaktaki tüylerin hasarı, kulaktaki kan akımı değişimleri, enfeksiyonlar, kafa travması, beyin tümörleri, kulak kiri.....vs gibi bir çok sebep sıralarız

Kulak çınlamasına en çok neden olan sebep iç kulaktaki kılların azalması ve bir şekilde iç kulaktaki damar sisteminde oluşan kan akımı eğişimleridir. Büyük bir hasar yoksa, hücre ölmez fakat işleyişi bozulur. Kulak çınlaması ile başvuran hastaya önce çınlamaya sebep olabilecek hastalıkları ekarte etmek için gerekli tetkikler yapılır. Tetkiklerde herhangi bir patoloji bulunursa tedavisi yapılır.İleti ve algı bozukluğu olan kulak çınlama hissini yok etmek için medikal ilaç tedavisinin yanında son zamanda bu tedavide başarı sağlayan ve magnetik etki ile beyin çalışmasını düzenleyen FDA onaylı TMS tedavisi kullanılmaktadır.

Prof.Dr.Serdar Dağ

Nörolog

http://www.doktorlarmerkezi.com

En Çok Aranan Haberler