YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Demircan, Bursa'da:

"Gelecek perspektifte belki bugün ismini anmayacağız ama önemli bazı yapıların restorasyonunda nasıl adımlar atarız, bunun istişaresini yapıyoruz"

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, "Şehri kültürle ön plana çıkartacak, kültürle değer katacak her ne varsa onu konuşmak için buradayız." dedi.

Demircan, ziyaretler ve incelemelerde bulunmak amacıyla geldiği Bursa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin, kültür ve medeniyetin en önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Bursa'da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak, birçok tarihi eserin restorasyonu, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için hummalı çalışmalar yürüttüklerini belirten Demircan, şunları kaydetti:

"Bir taraftan Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan Valilik, bir taraftan ilçe belediye başkanlarımızla özellikle Vakıflar Genel Müdürlüğü ekseninde, merkezde yürüyen işleri yakından tetkik etmek için geldik. Çok güzel çalışmalar devam ediyor. Gelecek perspektifte belki bugün ismini anmayacağız ama önemli bazı yapıların restorasyonunda nasıl adımlar atarız, bunun istişaresini yapıyoruz. Öte yandan, kütüphaneler konusunda şehrimizde gençlerin, çocukların ders çalışmasına, kitapla buluşmasına yönelik yeni nasıl aktiviteler yapabiliriz, nasıl onlara ulaşabiliriz diye bazı değerlendirmelerimiz var. Şehri kültürle ön plana çıkartacak, kültürle değer katacak her ne varsa onu konuşmak için buradayız."

Bursa Valiliği, AK Parti İl Başkanlığı ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret eden Demircan, restorasyonu süren Orhan Camisi ile Kozahan ve Ulu Cami'de incelemelerde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler