İstanbul Kurban Bayramı'nda şehir dışına çıkamayanlara denizi, ormanları, tarihi eserleri ve birbirinden güzel parklarıyla sayısız gezilecek mekan sunuyor. İşte Kurban Bayramı'nda İstanbul'da gezilecek yerler...
1.ATATÜRK ARBORETUMU
Atatürk Arboretumu, Sarıyer'de, Belgrad Ormanı'nın güneydoğusunda, 345 hektarlık alana kurulmuştur. Arboretumda 1500'ü aşkın bitki türü vardır. Arboretum'un doğa güzelliği, farklı bitki türleri ve gölü sizi mest edecektir.
2. AYDOS TEPESİ
Kartal, Pendik, Sultanbeyli ve Sancaktepe ilçelerinde bulunan Aydos Tepesi 537 metrelik tepe yüksekliği ile İstanbul'un en yüksek tepesidir. Ayrıca, İstanbul'un en güzel ormanlarındandır. Böylesi güzel bir atmosferde piknik yapabilir, kuş cıvıltılarıyla birlikte kafanızı dinleyebilirsiniz.
3. AYNALIKAVAK KASRI
Aynalıkavak kasrı, İstanbul'un Hasköy, Beyoğlu kıyısında bulunur. Bahçesi özellikle ilkbaharda muhteşemdir. Alt katında, klasik türk müziği aletlerinin sergisi yapılır. Doğayı, tarihi ve yeşillikler içinde kahvaltı yapmayı sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerin başında gelir.
4. AYVAT BENDİ
Göktürk - Kemerburgaz - Bahçeköy yolu üzerinde bulunmaktadır. İstanbul'un içinde fakat tüm karmaşadan uzak bu yeşil alan, sizi saatlerce dinlendirecek. Bisiklet parkurunda bisiklet sürebilir, piknik yapabilirsiniz.
5. BEYKOZ-RİVA
Riva Beykoz ilçesine bağlı bir mahalledir. Yaz aylarında İstanbul’da denize girilecek yerlerdendir. Tüm mevsimlerde gidilip görülmesi gereken yerlerden biridir. İçinde birçok plaj, mesire ve kamp alanı vardır.
6. BALTALİMANI JAPON BAHÇESİ
Japon bahçesi, adından da anlaşılacağı gibi Baltalimanı, Sarıyer'dedir. Türk ve Japon halklarının kardeşlik duygularını pekiştirmesi, her iki ulusun kültürel iletişimi gerçekleştirmesi ve birbirlerini daha iyi tanıyabilmeleri adına planlanmıştır.
7. ÇİLİNGÖZ
Çatalca'nın içinde, yaklaşık 1 - 1,5 saatlik uzaklıkta olan, mükemmel bir denizin bulunduğu ve havasının çok temiz olduğu bir kamp alanıdır. Denize girip, doğayla haşır neşir olabilirsiniz.
8. DURUSU GÖLÜ
İstanbul’un kuzey-batısında, kente yaklaşık 40–50 km. uzaklıktadır. Sazlıklarda yuva yapan karabataklara, yaban ördeklerine ve pelikanlara rastlayabilirsiniz. Durusu Gölü'ne gitmişken, yine aynı isimli Durusu Köyü'nü de gezmenizi tavsiye ederiz.
9. DÖNÜŞÜM MANASTIRI
Dönüşüm Manastırı, Kınalıada'nın Manastır Tepesi'ndedir. Bizans'a ait bir manastır kalıntısının üstüne yapıldığı biliniyor. Manzarası muhteşem, tarihi kalıntıları görülmeye değerdir. Dönüşüm Manastırı'nda oksijene de doyacaksınız.
10. NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ
Botanik ressamlığı, bahçevanlık gibi kursların bulunduğu muazzam güzelliklerin olduğu bir bahçedir. Zamanla kendi ekosistemini yaratmış, birçok hayvan türüne ev sahipliği yapıyordur. Mutlaka gidilmesi gereken yerlerdendir.
11. POLENEZKÖY
Polonezköy, İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan, eski adı "Adampol" olan Polonyalı köyüdür. Doğası çok güzeldir. Yemyeşildir bir alana sahiptir. Piknik yapmak, hamak keyfi yapmak için idealdir.
12. SARDALA KOYU
Sardala Koyu, bir doğa harikası denebilecek güzellikte, kayalarla çevrili, denizi ılık ve güzel, görülmesi gereken yerlerdendir. Ağva'ya 15 km uzaklıktadır.
13. TEKFUR SARAYI
Tekfur Sarayı, İstanbul'da bulunan Blaherne Sarayı kompleksinden günümüze kalan tek saray...
İstanbul'da, Fatih İlçesi sınırları içerisinde kalan Edirnekapı semtinde; kara surlarına bitişik olarak inşa edilmiş, konum olarak Edirnekapı ve Eğrikapı arasında kalan kalın duvarlı saray “Tekfur Sarayı” olarak isimlendirilir.
Tarih severlerin mutlaka gezip görmesi gereken yerlerden.
14. MADAM MARTHA KOYU
Burgazada'nın en güzel koylarındandır Madam Martha Koyu. Yeşille mavinin birbirine karıştığı, hem doğanın hem de denizin çok güzel olduğu bir koydur. Günbatımı izlemek için idealdir.