YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küre’de Vatandaşlara Ve Köy Muhtarlarına Kkka Semineri

Kastamonu-Küre ilçesinde vatandaşlara ve Köy Muhtarlarına Devlet Hastanesi Eğitim Şubesi tarafından ‘Kırım Kongo Kanamalı...

Küre’de Vatandaşlara Ve Köy Muhtarlarına Kkka Semineri

Kastamonu-Küre ilçesinde vatandaşlara ve Köy Muhtarlarına Devlet Hastanesi Eğitim Şubesi tarafından ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ (KKKA) hastalığı hakkında eğitim semineri verildi.

Küre Devlet Hastanesi Eğitim görevlisi Gülden Kandemir tarafından Küre Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda,vatandaşlara ve Köy Muhtarlarına ‘Kırım Kongo Kanamalı Ateşi’ hastalığı hakkında bilgilendirme semineri yapıldı. üre İlçesinde yapılan KKKA Hastalığı seminerine vatandaşlar ve Köy Muhtarları ilgi gösterdi. Devlet Hastanesi Eğitim görevlisi Gülden Kandemir, Kırım Kongo Kanamalı ateşi hastalığı hakkında vatandaşlara ve öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Virüslerin meydana getirdiği, kenelerle bulaşan, şiddetli seyir gösteren bir hastalıktır. Hastalık hayvanlarda daha sık görülür, ancak hayvanlarda belirti vermeden seyreder. Sığır, koyun, keçi, yabani tavşan, tilki gibi hayvanlar bu hastalığın etkenini taşıdıkları gözlenmiştir. Bu hastalığı taşıyan kene türleri özellikle bozkır iklimi ile diğer iklim kuşaklarının kesiştiği, bol yaban hayvanı barındıran ve meşelik ormanların yoğun olduğu kırsal alanlar başta olmak üzere ülkemizin birçok yerinde görülebilir" diye konuştu.

Kandemir, “Kan akımının yoğun olduğu bölgeler, derinin ince olduğu bölgeler, kıvrımlı ve korunmasız yerler, saçlı deri, kulak içi, inguinal bölge yani, kasık bölgesi ve boyun bölgesidir. Bütün keneler hastalık virüsü taşımaz, bu yüzden insanı her ısıran kene hastalık yapmaz. Hastalık yapabilmesi için kenenin mikrobu başka bir hayvandan almış olması gerekir. Vücuda yapışan kene yaklaşık 1 hafta kan emer. Kenenin en kısa sürede çıkarılması çok önemlidir. Kene vücutta kalırsa daha çok toksin kusmaktadır. Kene kontrol ve korunma yoları çok önemlidir. Aşısı yoktur. Kenelerin aktif olduğu dönemde bol oldukları yerlerden kaçınmalı, açık giysi, ayakkabı giyilmeli, kırsal alanda yaşayanlar, çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşanlar ve piknik amaçlı olarak su kenarları ve otlak şeklindeki yerlerde bulunanlar eve döndüklerinde mutlaka üzerlerini kene bakımından kontrol etmeli, kene varsa derhal vücuttan uzaklaştırılmalı, çiftlik hayvanları ile uğraşanlarda koruyucu giysi, eldiven kullanılmalı” dedi.

Daha sonra vatandaşların soruları Devlet Hastanesi Eğitim Görevlisi Gülden Kandemir tarafından cevaplandırıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler