Son yıllarda dünyanın dört bir yanında çekilen bu kareler de küresel ısınmanın en çarpıcı örneklerini oluşturuyor.
Küresel ısınma buzulların küçülmesine neden oluyor. Bu kare Arjantin'deki Perito Moreno buzulunda alışılmışın dışında bir kopma yaşanırken çekildi.
Küresel ısınma sadece deniz seviyesini yükseltmekle kalmıyor aynı zamanda vahşi yaşamı da her anlamda etkiliyor. Örneğin bu kutup ayısı avlanma alanı daraldığı için kendi yavrusunu yemiş.
Geçtiğimiz sene Kanada ve ABD üzerinden gelen ‘kutup girdabı' soğukları nedeniyle Kuzey Amerika'da çok sert geçen kış mevsimi Niagara Şelalesi'nin donduğu bu görüntülerin oluşmasına neden olmuştu.
Bilim insanları artan sıcaklıklarla birlikte her geçen sene orman yangınlarında artış yaşanacağını ifade ediyor.
Geçen sene ABD'nin Colorado eyaletinde yaşanan büyük orman yangını sonrası ayakta kalan birkaç evi görüyorsunuz. Bu yangında yüzlerce ev kül oldu. ABD'de yapılan tahminlere göre gelecekte bu yangınların daha büyükleri yaşanabilir.
Deniz seviyesinin giderek yükselmesi ve sert fırtınaların daha sık yaşanması aynı zamanda sellerde artış meydana getirecek.
Dünya küresel ısınmanın bir sonucu olan sellerle boğuşurken bir taraftan da kuraklık etkisini artıracak. 2012'de çekilen bu fotoğrafta Brezilya Amazonları'nda neredeyse kurumakta olan nehir görülüyor.
Artan sıcaklıklar dünyanın her yerindeki su kaynaklarına büyük zarar veriyor.
Sadece susuz kalan yengeçler ya da açlıktan kendi türünü yemek zorunda kalan kutup ayıları değil, diğer canlılar da büyük tehlike altında. Balıklar için en büyük tehdit suda azalan oksijen oranı ve sıcaklıklarda yaşanan dalgalanmalar. Bu sebeplerle toplu ölümler yaşanıyor.
Küresel ısınmanın ekolojik sisteme zarar vermesinin bir yolu da ‘alg patlaması'. Isınan sularda yaşanan bu patlamayla birlikte meydana çıkan toksinler diğer su canlıları için ölümcül olabiliyor.
Küresel ısınmanın bu kadar çok gözle görülür sonucu olmasına rağmen ülkeler karbon salınımlarını azaltmak adına yeterli adımları atmakta çekimser davranıyor. Özellikle Çin ve ABD en fazla karbon salınımı kaynağı olan iki ülke konumunda. Burası ise Avrupa'nın en yüksek karbon salınımına neden olan Polonya'daki kömür santrali.