HABER

Kürşat Yılmaz'ın 257 yıl hapsi istendi

İSTANBUL (İHA) - Toprak Operasyonu kapsamında tutuklu yargılanan Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılandığı davada cumhuriyet savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı Savaş Kırbaş, mütalaasında 47 sanıktan aralarında Kürşat Yılmaz, manken Tuğba Özay ve Alişan'ın da bulunduğu 39 sanık hakkında 1.5 yıldan 257.5 yıla kadar çeşitli hapis cezaları talep etti. Savcı ayrıca aralarında türkücü İbrahim Tatlıses'in de yer aldığı 7 sanığın beraatını istedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Kürşat Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu tutuklu 8 sanık katıldı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Savaş Kırbaş, 18 sayfadan oluşan esas hakkındaki mütalaasını hazırladığını belirterek, mütalaasını mahkemeye sundu. Duruşmada söz alan sanık avukatları, mütalaaya ilişkin savunmalarını hazırlamak için süre talep etti. Fevzi Akbudak, Arif Savcı ve Ümit Savcı'nın tahliyelerine karar veren mahkeme heyeti, savunmaların hazırlanması için duruşmayı erteledi.

Savcı Kırbaş tarafından hazırlanan 18 sayfalık mütalaada, Kürşat Yılmaz'ın kanunlarda suç sayılan eylemleri işlemek amacıyla zaman içerisinde geliştirdiği mafyavari silahlı bir örgüt kurduğu ve liderliğini yaptığı belirtildi. Mütalaada, müştekilerden eski futbolcu Mecnur Çolak'ın 3.5 milyar lirası, 2 adet sim kartı ile cep telefonunun gasp edildiği ifade edildi. Mütalaada, Kürşat Yılmaz ve Banker Kastelli olarak tanınan Abidin Cevher Özden'in de aralarında bulunduğu 5 sanığın, örgüte menfaat sağlamak
amacıyla Ali Avni Balkaner'den 20 milyon dolar almaya çalıştıkları kaydedildi. Sanıkların yargılandığı 25 olayın anlatıldığı mütalaada, Alişan ismiyle tanınan şarkıcı Serkan Tektaş'ın bir organizasyona katılmaktan vazgeçmesi üzerine organizasyon sahibi Hasan Topaloğlu'nun uğradığı zarara karşılık Tektaş'tan 200 bin dolar istediği anlatıldı. Mütalaada, Tektaş'ın da bunun üzerine Kürşat Yılmaz'dan koruma talebinde bulunduğu ifade edilerek, bunun da örgüt tarafından kabul edildiği vurgulandı. 2004 yılında, Bodrum'da Yılmaz'ın gözaltına alınması üzerine emniyete giden Tuğba Özay'ın, bu olay nedeniyle bir televizyon kanalına telefonla bağlandığı belirtilen mütalaada, Özay'ın emniyette kendilerine kötü davranıldığını ifade ettiğini söylediği de anlatıldı.

Mütalaada, Kürşat Yılmaz'ın "suç işlemek için örgüt kurmak ve yönetmek", 5 kez uygulanmak üzere "eksik gasp", 9 kez uygulanmak üzere "gasp", 5 kez uygulanmak üzere "tehdit", "hürriyeti tehdit", "yaralama", "Türklük'ü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" suçlarından 137 yıldan 257.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Mütalaada, Tuğba Özay'ın "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak" ve "Türklük'ü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak"
suçlarından 2 yıldan 6.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenirken, Serkan Tektaş'ın da "suç işlemek için kurulan örgüte yardım ve yataklık etmek" suçundan 1.5 yıldan 4.5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Asena olarak bilinen dansöz Onur Çakmak'ın iş hürriyetini engellediği iddia edilen türkücü İbrahim Tatlıses hakkındaki davanın ise, Çakmak'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle düşürülmesine karar verilmesi istenen mütalaada, "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak" suçundan da Tatlıses'in delil yetersizliğinden beraat etmesi öngörüldü.

İşadamı Korkmaz Yiğit'in ise "yağmaya eksik teşebbüs" ve "örgüt adına faaliyette bulunmak" suçundan 4 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilen mütalaada, Abidin Cevher Özden'in de, "suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak", "yağma" ve "yağmaya yardım etme" suçundan 16.5 yıldan 37.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Mütalaada, haklarında çeşitli suçlardan dava açılan 6 sanığın beraatı talep edilirken, 33 sanığın da çeşitli suçlardan 108 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması, yakalanamayan 1 sanığın dosyasının ise ayrılması talep edildi.

En Çok Aranan Haberler