Polis Akademisi'nin ev sahipliğinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile bazı gazetecileri bir araya getiren "Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru" adlı çalıştay sona erdi.
Polis Akademisi'nin Anıttepe Yerleşkesi'ndeki çalıştay yaklaşık 4.5 saat sürdü. Çalıştayın ardından yazılı bir açıklama yapan Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan, çalıştay vesilesiyle farklı görüşlerden gazeteci ve yazarların katılımıyla oldukça yapıcı ve "verimli bir beyin fırtınası" yapıldığını belirtti. Çalıştayın ilk oturumunda, süreçte farklı dinamiklerin yönetimi ve yöntemi üzerinde durulduğunu, ikinci oturumunda ise demokratikleşme paketinde yer alması gereken kısa, orta ve uzun vadeli tedbirlerin tartışıldığını anlatan Arslan, "Türkiye'de temel sorunların demokratikleşme yoluyla çözüleceği ifade edilmiştir. Konunun farklı boyutlarına ve hassasiyetine dikkat çekilmiş, siyasi kararlılığın ve toplumsal mutabakatın önemli olduğu dile getirilmiştir" dedi. Arslan, önümüzdeki dönemde de farklı toplumsal aktörlerin katılımıyla yeni çalıştay ve sempozyumlar düzenleneceğini de bildirdi.Çalıştaya, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Polis Akademisi Başkanı Arslan'ın yanı sıra, gazeteciler Deniz Ülke Arıboğan, Hasan Cemal, Oral Çalışlar, Cengiz Çandar, Fehmi Koru, İbrahim Kalın, Mustafa Karaalioğlu, Ruşen Çakır, Mithat Sancar, Muharrem Sarıkaya, Okan Müderrisoğlu, Nasuhi Güngör, Ali Bayramoğlu, Mümtaz'er Türköne, ve İhsan Dağı katıldı.
Polis Akademisi Araştıma Merkezi Başkanı İhsan Bal, "Türkiye konuşamadıklarını konuşabiliyor. Konuşan bir Türkiye'nin çok yararı var." dedi.
İhsan Dağı, "Sürecin çok başındayız. Ortada çok net bir tablo yok henüz. Bir siyasi irede var. Kürt sorunun adını koyamayan bir Türkiye'den, Kürt çözümünü konuşan bir Türkiye'ye geldik. Bu çok önemli bir aşama. Bu çözümün peşinde gidecek bir siyasi irade var. Toplum da sorunun çözümünü istiyor. Bu talepin karşılık görmesi gerekiyor. Bütün siyasi partilerin bu sürece katkı sunması gerekiyor. Çözüm yolunda bence iyi bir başlangıç." dedi.