İtalya'nın güneyindeki Rossano'da bulunan bir hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılan 22 haftalık bebek bir gün sonra yaşam savaşını yitirdi.
İlk kez hamile kalan anne, ultrason verilerine göre bebeğin sakat doğabileceği öne sürüldüğü için kürtajı tercih etmişti.
Ancak cumartesi günü yapılan kürtajda sağ kalmayı başaran bebek doktorlar tarafından yaşamadığı düşünülerek ölüme terk edildi.
Bebeğin hayatta kalmayı başardığı, operasyondan yaklaşık 20 saat sonra dua etmek için gelen hastane rahibi tarafından farkedildi.
Rahip, göbekbağı hala bağlı olarak bir çarşafa sarılmış haldeki bebeğin kıpırdayıp nefes aldığını gördü.
Hemen doktorlar çağrıldı ve bebek yakındaki daha donanımlı başka bir hastaneye götürüldü. Ancak talihsiz bebek pazartesi sabahı hayata gözlerini yumdu.
İtalyan polisi olayı cinayet olarak ele alıyor. Yasalara göre, kürtaj sonrası hayatta kalmış bir bebeğin yaşamasını sağlamak doktorların sorumluluğunda. İtalyan hükümeti de hastane çalışanları hakkında soruşturma başlattı.
22 haftada gerçekleştirilen çoğu kürtaj işlemi, genelde henüz gelişmemiş olan ceninin ölümüyle sonuçlanacak şekilde doğumun başlatılmasına dayanıyor. Olay, İtalya'da büyük tepkiye yol açtı. Zira, bu, ülkede sadece üç yıl içinde yaşanan ikinci aynı türden vaka. Diğer olayda Floransa'da 22 haftalıkken genetik bozukluğu olduğu gerekçesiyle alınan bebek, üç gün yaşamıştı.
İtalya'da 1978'den beri ilk üç ay içinde gebeliğe son verilebiliyor, ama üçüncü ayda kürtaj sakatlık gibi özel koşullara bağlı.
2005'te İngiltere Manchester'da 24 haftalık bebek üç kürtaj girişimine rağmen canlı doğmuştu. Şu anda beş yaşında ve okula gidiyor.