İl Milli Eğitim Müdürlüğü girişinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ülgen, Kürtçe eğitim için yoğun talep aldıklarını belirterek, "Kürtçe dil kursu verme gereğini hissettiğimiz için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvuruda bulunacağız. Taleplerin çokluğu dolayısıyla İsveç Üniversitesi mezunu bir arkadaşımızı davet ettik. Türkiye üniversitelerinde Kürdoloji olsaydı iş daha kolay olacaktı. Fakat bu olanaklara sahip değiliz. Yurt dışında üniversitelerin Kürt kürsülerinde ve Kürdoloji bölümlerinde okumuş arkadaşlar ile bu işi yapacağız. Milli Eğitim'in de kabul etmesi durumunda kursumuz, İsveç'in Uppsala Üniversitesi'nde Kürtçe sertifika alan bir kaç arkadaşımız ile birlikte başlayacak. Şu anda 20 kişilik bir talep var. Bu taleplerin daha çok olacağı kanaatindeyiz" dedi.
Türkiye'de de Kürdoloji Enstitüleri'nin açılması gerektiğini belirten Ülgen, "Kürtçe eğitimin kurslarda verilmesi gerekir. Devlet okullarında İngilizce eğitim yeterince verilmediği gibi, Kürtçe eğitim de verilemez görüşündeyiz. Bu düşünce ile Kürtçe dil eğitimlerinin dershanelerde verilmesi gerekir" şeklinde konuştu.
Dershanenin Kürtçe Öğretmeni Remzi Çatın ise Türkiye vatandaşı olduğunu söyleyerek, "Ben dil eğitimini lezzet olarak görüyorum. Kürtçe dilindeki eserlerin de dünya edebiyatına kazandırılması gerekir. Kürtçe'deki lehçe çokluğu sorun olmayacaktır" dedi.
Daha sonra Ülgen ve Çakın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Müdür Yardımcısı Nevin Çubukçu'ya başvuru dilekçesini verdi. Çubukçu, dilekçeyi inceleyip en kısa zamanda değerlendireceklerini belirtti.