Yazım kuralları başlığı içerisinde yer alan büyük harf ve küçük harf kullanımı konularının çok iyi bir şekilde öğrenilmesi son derece önemlidir. Küçük yazılması gereken bir kelimenin büyük, büyük yazılması gereken bir sözcüğün küçük harfle yazılması, yazım kuralları yönünden doğru kabul edilmemektedir. Kelimelerin yazımıyla alakalı kararsız kalındığında Türk Dil Kurumu’nun resmi sitesi olarak öne çıkan ve pek çok kişinin her gün defalarca ziyaret ettiği TDK sözlüğüne göz atmak gerekir.
Türkçemizde pek çok sözcüğün yazımında çoğunlukla yanlışlık yapılmaktadır. Kurtuluş Savaşı da yazımında sıklıkla hataya düşülen kelimelerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Kurtuluş Savaşı yazımı konusunda kafa karışıklığı yaşandığında Türk Dil Kurumu’nun çevrimiçi sözcük sorgulatma imkânı sunan resmi sözlük sitesi ziyaret edilebilir. Kurtuluş Savaşı, tarihimiz açısından oldukça önemli bir savaş olarak bilinmektedir. Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde başlayan bu savaş, milletimizin işgal kuvvetlere karşı verdiği amansız mücadeleyi temsil edilmektedir. Dilbilgisi kurallarına göre geçmiş dönemlerde yaşanmış tarihi olay ya da savaşların isimleri her daim büyük harfle yazılmalıdır. Bu bağlamda Kurtuluş Savaşı TDK’ye göre her zaman büyük harfle yazılması gereken önemli bir isimdir.
Kurtuluş Savaşı, tarihe damgasını vurmuş ve zafer elde edilmiş önemli bir savaş olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu sözcüğün yazımında çok sık hataya yer verilmektedir. Pek çok yerde bu kelime karşımıza "kurtuluş savaşı" olarak çıkar. Bu yüzden sıklıkla Kurtuluş Savaşı küçük mü yazılır sorusu gündeme gelir. Yazım kurallarına bakıldığında tarihi dönemleri, çağları veya savaşları belirtmek için kullanılan isimler her zaman büyük harfle yazılmalıdır. Yani bu kelimenin baş harflerinin küçük harfle yazılması, dilbilgisi kurallarına aykırıdır. Bu bağlamda Kurtuluş Savaşı doğru yazılışı şu şekildedir: