Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erganiş, gerekli kaynak tahsis edilmesi durumunda Türk bilim adamlarının 2-3 ay gibi kısa bir sürede kuşu gribi aşısını üretebileceğini söyledi.
Aynı zamanda TÜBİTAK Tarım Orman Veterinerlik Araştırma Grubu'nun danışmanlığını üstlenen Prof. Erganiş, kuş gribinin önemli bir hastalık olduğunu, ancak konunun gereğinden fazla abartılmasının daha büyük tahribatlara yol açacağını belirtti.
Bu hastalığın, sosyo-kültürel-ekonomik düzeyi yüksek insanların kesinlikle tedirgin olmaması gereken bir hastalık olduğunu vurgulayan Erganiş, "Kuş gribi, vücut direnci yerinde olan bir kişiyi kolay kolay öldüremez. Sadece bu hayvanlarla sürekli temas halinde bulunan, bu hayvanları kendi olanaklarıyla kesip yiyen kişiler birinci derecede risk altındadır "diye konuştu.
Türkiye'nin bilimsel çalışma ve yetişmiş nitelikli insan gücü açısından hafife alınmaması gerektiğini vurgulayan Erganiş, "Gerekli kaynak tahsis edilirse Türk bilim adamları 2-3 ay gibi kısa süre içinde kuş gribi aşısı üretir. Bunun için altyapımız var. TÜBİTAK şöyle dursun, üniversitelerimizde bile bu aşıyı çok kısa süre içinde üretip, seri üretime hazır hale getiririz. Önemli olan gerekli olan mali kaynak" dedi.