YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kütahya Simav Depreminin Birinci Yılı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen depremden

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Fuat Oktay, Kütahya'nın Simav ilçesinde 19 Mayıs 2011 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen afetzede vatandaşların, depremden 6 ay sonra kalıcı konutlara yerleştirildiğini bildirdi.

Oktay, yaptığı yazılı açıklamada, Simav'da geçen yıl meydana gelen 5,7 büyüklüğündeki deprem sonucunda 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 70'ten fazla vatandaşın da yaralandığını anımsattı.

Deprem sonrası, Başbakanlık AFAD'ın yaraların sarılması için Kütahya Valiliği'ne 17 milyon 229 bin lira acil yardım ödeneği gönderdiğini anlatan Oktay, depremzede vatandaşlar için gerekli tedbirlerin ivedilikle alındığını, vatandaşların ilk etapta geçici konutlara yerleştirildiğini ve depremden sadece 6 ay sonra hak sahiplerine 882 kalıcı konutun teslim edildiğini belirtti.

Oktay, bu yıl 168 konut ve 30 işyerinin onarımı ve güçlendirmesiyle 73 işyeri ve 139 ahırın da yapımının tamamlanmak üzere yatırım programına alındığını duyurdu.

-Kütahya'daki deprem aktivitesi-

AFAD Başkanı Fuat Oktay, AFAD tarafından işletilen ulusal deprem gözlem ağından elde edilen sonuçlara göre; 2011 yılı mayıs ayında yaşanan 5,7 büyüklüğündeki depremin üzerinden geçen bir yıllık sürede, büyüklükleri 5,0 ile 5,7 arasında 3; 4,0 ile 5,0 arasında 42 depremin meydana geldiğini belirtti.

Özellikle mayıs ayında deprem aktivitesi artış gösteren bölgede, büyüklüğü 5,4 olan bir depremin daha meydana geldiğini hatırlatan Oktay, belli bir süreliğine aktivitenin arttığını, sonra bölgedeki deprem aktivitesinin eski durumuna döndüğünü kaydetti.

19 Mayıs 2011'de 5,7 ve 3 Mayıs 2012'de 5,4 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin, aynı fay segmentinin aktivitesinden kaynaklandığını bildiren Oktay, şunları kaydetti:

"Bölgedeki mevcut deprem aktivitesi ve fay segmentleri; aktivitenin 2011 yılındaki Simav fayına bağlı olarak geliştiğini, Simav fay zonu üzerinde ve çevresinde bulunan küçük boyutlu fayların duyarlılığını kaybettiğini, birbirlerini tetikler biçimde maksimum 5,5 büyüklüğünde deprem üretebilecek enerjiyi açığa çıkarabileceklerini, aktivitenin bu enerji boşalımını sağladığında durağan hale geçeceğini ortaya koymaktadır.

AFAD olarak 7 gün 24 saat bölgenin deprem aktivitesi Ulusal Deprem Gözlem Ağımız tarafından izlenmektedir. Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle tedbirli olunmakta her zaman fayda olacağı bilinmelidir."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler