YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kütahya'ya 2011 uğursuzluğu

Kütahya, yıl başından bu yana yaşanan 5 olayla ülke gündemine oturdu.

Kütahya'ya 2011 uğursuzluğu

15 Şubatta Kütahya-Afyonkarahisar çevre yolunda LPG yüklü tankerdeki gaz kaçağı nedeniyle meydana gelen patlama, Kütahya'da yılın ilk olumsuzluğu oldu.

Sedat Akkoca idaresindeki 06 CIV 66 plakalı LPG yüklü tankerde gaz kaçağı nedeniyle oluşan iki patlama ve sonrasındaki yangında, 4'ü itfaiye görevlisi olmak üzere 21 kişi yaralanmış, 5 araç yanarak, 7 araç ise üzerlerine asfalttan kopan parçaların düşmesi sonucu tamamen kullanılamaz hale gelmişti.

Bazı vatandaşların cep telefonlarıyla saniye saniye görüntülediği patlamalar, kentte geceyi aydınlatırken, felaketin boyutlarının büyümesini tanker sürücüsünün dikkati ve polisin olaya kısa sürede müdahale etmesi önlemişti.

Asfaltın parçalanmasına ve bazı binalarda hasar oluşmasına yol açan olay, Türkiye'de yanıcı ve patlayıcı madde taşınan araçların daha güvenli koşullara sahip olması gerektiği yönünde tartışmayı beraberinde getirmişti.

KUDUZ KURDUN HAYVAN OTLATAN KADINLARA SALDIRMASI Kütahya, tankerdeki patlamadan iki ay sonra, 13 Nisan'da Simav ilçesinden gelen kurt saldırısı haberiyle ikinci şoku yaşadı.

Şimdi deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Simav ilçe merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Çulhalar köyünde hayvanlarını otlatan iki yaşlı kadına kurt saldırmış, Şerife Erkip olay yerinde ölmüş, Kezban Kartalmış ise ağır yaralanmıştı. Kurt, 7 büyükbaş hayvana da saldırmıştı.

Çevredeki avcıların sürek avı başlatarak olaydan birkaç gün sonra vurduğu kurdun, kadınlara saldıran kurt olduğu belirlenmiş, laboratuvarda yapılan analizde ise kuduz olduğu tespit edilmişti.

Bu olayla da yaban hayvanı saldırıları ülke gündemine gelmiş, konuyla ilgilenen bilim adamları bu tür hayvanların saldırılarından korunmak için vatandaşlara önerilerde bulunmuştu.

SİYANÜR BARAJINDAKİ ÇÖKME
Son 10 gündür felaketlerle anılan Kütahya'da, merkeze bağlı Gümüş köyü yakınındaki Eti Gümüş AŞ'ye ait siyanürlü atık su barajındaki setlerden birinin çökmesine ilişkin tartışmalar, aradan yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen hala sürüyor.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a, olay gününden bu yana her gittikleri yerde basın mensupları tarafından sorular yöneltiliyor.

Bir çevre felaketi oluşacağına ilişkin yapılan yorumlara ve ortaya atılan iddialara yanıt veren ilgili Bakanlar, Kütahya Valiliği ve Eti Gümüş AŞ yetkilileri, sorunun barajın içindeki havuzlar arasında yaşandığını, dışarıya herhangi bir atık su salınımının, dolayısıyla herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını ifade ediyor.

Olay günü üretimi durdurulan fabrikaya bağlı ekipler, 5'inci atık havuzunun inşasını hızla sürdürürken, bir hafta sonra bu havuzun hizmete alınmasıyla diğer havuzlardan atık siyanürlü suyun tahliye edilmesi planlanıyor.

Yaygın basın ile çeşitli platformlarda gündemde tutulan olay, Simav'da yaşanan deprem felaketiyle farklı bir boyut kazandı. Bazı kişiler depremin siyanür sızmasına neden olabileceği ileri sürerken, kimileri ise depremin risk oluşturmadığını savunuyor.

KROM OCAĞINDAKİ PATLAMA
Yıl başından bu yana Kütahya'yı sarsan en büyük olaylardan 4'üncüsü, 14 Mayıs'ta Tavşanlı ilçesinde yaşanmıştı.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Dağdemirli köyü yakınında özel şirkete ait krom madeni ocağında dinamit patlamış, yaralanan işçiler Halil İbrahim Karakoyun (35), İbrahim İnci (43) ve İsmail Yalçın (37), Tavşanlı'da tedavi altına alınmıştı.

Daha sonra işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklanmıştı.

SİMAV'DA 5.9 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM
Siyanürlü atık su barajındaki olayla ülke gündemindeki yer tutan Kütahya, gece Simav'da yaşanan depremle son iki haftadaki üçüncü önemli vakayla sarsıldı.

Dün saat 23.15'te meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem, sadece Simav'da değil, başta Kütahya il merkezi ve diğer ilçeler olmak üzere Türkiye'nin batısındaki birçok ilde hissedildi.

Ölüm ve yaralanmalara yol açan deprem nedeniyle Türkiye'nin dikkati Simav'a çevrilirken, resmi ve özel çeşitli kurum ve kuruluşlar, vatandaşlara destek olabilmek amacıyla yardım seferberliği başlattı.

İki kişinin ölümüne, 120'den fazla kişinin yaralanmasına ve bölgedeki bazı binalarda hasara neden olan depremin ardından yaklaşık 100 artçı sarsıntı kaydedildi.

Üniversite öğrencilerinin büyük bölümü Simav'ı terk ederken, vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi ve ateş yakıp battaniyelere sarınarak ısınmaya çalıştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler