HABER

Kutan DSP'nin teklifini eleştirdi

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, DSP'nin idamın kaldırılmasına ilişkin hazırladığı yasa teklifinin sorunu tam olarak halledemeyeceğini söyledi. Kutan, partili hukukçuların DSP'nin teklifi üzerinde yaptığı incelemenin bugün sona ereceğini belirterek, konuyu Başkanlık Divanı'nda ele alacaklarını vurguladı.

Kutan DSP'nin teklifini eleştirdi

Kutan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine, DSP'nin idamın kaldırılmasına ilişkin yasa teklifine destek verip vermeyeceklerini açıkladı. Kutan, SP olarak baştan beri çizgilerinin belli olduğunu ve bu çizgiden en ufak bir sapmanın sözkonusu olmadığına işaret ederek, "DSP'ye destek verip vermeme diye bir müzakere sözkonusu değil. DSP tarafından getirilmiş yasa teklifi, bu meseleyi tam halledecek bir yasa teklifi midir? Bunda tereddütlerimiz var. Pekçok konu gözardı edilmiştir. Bunlardan en önemlisi Askeri Ceza Kanunu'nda 20'nin üzerinde idam cezası ile ilgili madde var. Hiç kaale alınmış değil. Bizim hukukçularımız meseleyi enine boyuna inceliyorlar. Muhtemelen bugün yapmış oldukları çalışmalar hakkında bana ve Başkanlık Divanı arkadaşlarımıza bir açıklama yapacaklar" diye konuştu.

KUTAN, AÇIKLANAN HUBUBAT ALIM FİYATLARINA TEPKİ GÖSTERDİ SP Genel Başkanı Recai Kutan, Türk Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarının IMF'nin talimatları doğrultusunda belirlendiğini ifade ederek, hükümetin devre dışı bırakıldığını söyledi.

Kutan, geçtiğimiz günlerde TMO tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarını değerlendirmek üzere Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Halkın gerçek gündeminin işsizlik, pahalılık, geçim sıkıntısı ve yolsuzluklar olduğunu belirten Kutan, Başbakan'ın sağlığı ve idam tartışmalarıyla suni gündem oluşturulmaya çalışıldığını savundu. Kutan, TMO tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarının 4 milyon çiftçi ailesini mağdur ve perişan ettiğini kaydetti. Hükümetin IMF'nin isteği doğrultusunda buğday alım fiyatını açıklama yetkisini TMO'ya verdiğini hatırlatan Kutan, bu amaçla hazırlanan kararname ile ne tarımın, ne çiftçinin desteklendiğini sadece tüccar ve TMO'nun desteklendiğini bildirdi. Kutan, "Şu 57. Hükümetin içine düştüğü aciz duruma bir bakın. 4 milyon çiftçi ailesini ilgilendiren hububat konusunda hiçbir söz söyleme hakları yok. Çiftçimiz bu fiyatlarla hüsrana uğradı. Bize göre bu fiyatlarla üretim yapmak mümkün değil. Korkarizki, çiftçimiz gelecek yıldan itibaren büyük ölçüde buğday ekiminden vazgeçecek. Bu beceriksiz hükümet Türk çiftçisinden esirgediği parayı, yabancıyı çiftçilere ödeyecek. Çiftçi bağırıyor, üretici birlikleri bağırıyor. Açlık sınırana ittiğiniz halkımız size gereken cevabı en yakın zamanda seçimlerde verecektir. Halkımız bir erken seçimde sizden kurtulacaktır" diye konuştu. Kutan, SP iktidarında çiftçiyi bürokrasi ve IMF kıskacından kurtaracaklarını da söyledi.

PAMUKBANK OPERASYONU
Konuşmasının sonunda Pamukbank operasyonunu değerlendiren Kutan, fona devredilen Pamukbank'ın yabancı sermayeye peşkeş çekileceğini iddia etti. Kutan, "Bu operasyonla Pamukbank kurtulacakmış. Evet kurtarılacak ve Demirbank, HSBC gibi yabancı sermayeye peşkeş çekilecektir. Bünyesinde 40 bin kişiyi çalıştıran Karamehmetler'in Çukurova giribi için bu yapılan bu operasyon üzerinde bir süre tereddüt ve istifhamlar vardır. Hükümetin dördüncü ortağı Derviş'ten bu konuda bir açıklama bekliyoruz" dedi. Kutan, hükümetin 'Güçlü Ekonomiye Geçiş Programı' adıyla uyguladığı programın aslında 'güçlülerin ekonomisine geçiş programı, 'Bankacılık Sektörünün İyileştirilmesi' iddiasının da, 'bankacılık sektörünün yol edilmesi' operasyonuna dönüştüğünü sözlerine ekledi.

En Çok Aranan Haberler