İnternet üzerinde bilgi edinmenin yanı sıra, birçok kişi kişisel düşüncelerini sosyal medya platformlarında rahatlıkla paylaşır. Ancak, herkesin kolaylıkla içerik üretebildiği bu ortamlarda dil kullanımında sıkça hatalar yapılabilmektedir. Hatalı dil kullanımı bu platformlarda hızla yayılabilir ve bilgi kirliliğine neden olabilir. Türkçede dil bilgisi kurallarına uygun bir şekilde yazım yapmak isteyenler, “Kuyruklu yıldız" gibi kelimelerin doğru yazım biçimlerini araştırarak bu tür sorunların önüne geçmeye çalışırlar.
Yazılı metinlerde sıkça karşılaşılan hatalardan biri, birleşik kelimelerin nasıl yazılması gerektiğidir. Birleşik kelimelerin bitişik mi yoksa ayrı mı yazılacağı konusunda sıkça tereddüt yaşanır. Bu konudaki en çok karışıklık yaratan kelimelerden biri "Kuyruklu yıldız"dır. Kuyruklu yıldız TDK sözlüklerinde, "Kuyruklu yıldız" terimi, Güneş etrafında büyük bir elips veya parabol yörüngede hareket eden ve Güneş'e yaklaştığında yüzeyindeki gaz ve tozların oluşturduğu ışıklı kuyruk ile tanımlanan gök cismi olarak açıklanır. Türkçe genellikle söylendiği gibi yazılsa da bazı kelimelerin yazımında istisnalar bulunabilir. Bu sözcükle ilgili çoğunlukla kuyruklu yıldız bitişik mi yazılır sorusu sorulur. Bu bağlamda, "Kuyrukluyıldız" şeklinde bir yazım şekli yanlıştır; doğru kullanım "Kuyruklu yıldız" şeklindedir.
Türkçede dil ögeleri, belirli anlam ve yazım kurallarına uygun şekilde kullanıldığında gerçek anlamlarını ortaya koyar. Bu kurallara uymak, dilin doğru bir biçimde kullanılmasını ve etkili bir iletişim kurulmasını sağlar. Türk Dil Kurumu, Türkçe dil bilgisi kuralları ve kelimelerin doğru yazımı konusunda yetkili otoritedir. Doğru iletişim kurmak ve anlam kaymalarını engellemek için bu dil kurallarına özen göstermek büyük önem taşır. Sözcüklerin doğru yazılışlarına dikkat eden kişiler, kuyruklu yıldız ayrı mı yazılır sorusunun yanıtı arar. TDK kaynaklarına göre Kuyruklu yıldız yazımı ayrı olması gereken bir sözcüktür. Kuyruklu yıldız ayrı mı yazılır bitişik mi yazılır sorusuna yanıt olarak doğru ve hatalı kullanım biçimleri aşağıdaki gibidir: