HABER

KYK yurt başvuru sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı

KYK yurt başvuru sonuçları Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklandı. KYK yurt başvuru sonuçlarına göre yurtlara yerleştirilen öğrenciler şimdiden yurtlarda kalmaya başlayabilecekler.

KYK yurt başvuru sonuçları öğrencilerin erişimine açıldı

KYK yurt başvuru sonuçları merakla bekleniyordu. Üniversitelere yerleştirilen öğrenciler kalacak sorununu Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalarak çözmek istiyorlar. Meraklı bekleyiş 2 Eylül'de sona erdi. KYK yurt başvuru sonuçları kurumun resmi web sitesinden açıklandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanması sonrasında öğrenciler atacakları adımları biraz daha netleştirmiş oldu. KYK yurtlarına başvuran öğrencilerden bu yurtlara yerleştirilenler kayıt aşamasına geçecekler. Diğer yandan bu yurtların dışında kalan öğrenciler ise özel yurtlar, ev kiralama, apartlar gibi farklı alternatiflere yönelmek zorundalar. KYK yurt başvuru sonuçlarına haberimizin devamında yer alan bağlantıdan ulaşabilir, KYK yurt kayıtları hakkında bilmeniz gerekenleri yine haberimizden öğrenebilirsiniz.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler başvurularını 16-22 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirdiler. Yapılan başvuruların ardından merakla KYK yurt başvuru sonuçları beklenmeye başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2 Eylül 2016 Cuma tarihinde başvuru sonuçlarını açıkladı. KYK yurt başvuru sonuçları kurumun internet sitesinden adayların erişimine açıldı. Adaylar KYK yurt başvuru sonuçları için kurum sitesine giriş yaparak sonuçları öğrenebiliyorlar.

KYK yurt başvuru sonuçları için tıklayın

KYK İLK KAYIT ÜCRETLERİ NEREDEN ÖDENİYOR

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar kayıt işlemlerini gerçekleştirecekler ve ilk kayıt ücretlerini ödeyecekler. Asil listelerde yer alarak yurtlarda kalmaya hak kazananlar belirlenen süre içerisinde ilk kayıt ücretlerini yatırarak ödemelerini yapmaları gerekiyor. Bu işlemi Ziraat Bankası ATM'lerinden gerçekleştirebilirsiniz yahut internet üzerinden online olarak yapabilirsiniz. Ziraat Bankası ATM'lerinden ödeyeceklerin KYK Ödemeleri başlığı altında ödeme yapmaları gerekmektedir. Diğer yandan online ödeme yapacaklar ise http://yurtkur.gsb.gov.tr adresinden e-Ödeme ekranından ödemelerini yapmaları gerekiyor. Bu ilk kayıt ücretleri depozito mahiyetindedir. Bu bedel içerisinde güvence bedeli, gün bazında yatak ücreti ve yurt kimlik ücreti yer almaktadır. İlk kayıt ücreti ödemeleri yurttan çıkış yaptığınızda sizlere geri iade edilecektir.

YURT KAYITLARI NEREDEN VE NASIL YAPILIYOR?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar yurt kayıtlarını nasıl yapabileceklerini merak ediyorlar. Öncelikle günümüzde internetin işlemleri hızlandırdığı, sürecin daha hızlı işlemesine yardımcı olduğu bir gerçek. Bu nedenle üniversite kayıtlarında olduğu üzere KYK yurt kayıtları da internetten yapılıyor. Artık KYK yurt kayıtları için yurt müdürlüklerine giderek bireysel müracaat zorunluluğu kaldırıldı. Böylece adaylar hem hızlı, hem de zaman kaybetmeden işlemlerini yapma olanağı buldu. İlk kayıt ücretini ödeyenler, e-Devlet Kapısı'nda Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü işlemlerinden kayıtlarını gerçekleştirebiliyor. Bunun için; öncelikle T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile e-Devlet Kapısı'na giriş yapın. Ardından e-Hizmetler arasında Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'nün işlemlerini bulun ve burada yer alan Yurt Kayıt İşlemlerine tıklayarak kayıt işleminizi gerçekleştirin. Burada taahütname onayı yapan öğrencilerin kayıtlartı gerçekleştirilmiş olacak. Onay işleminin ardından isteyen öğrenciler yerleştirildikleri yurtlara giderek buralarda kalmaya başlayabilirler. Arcak yurtta kalacak öğrencilerin yurt müdürlüğüne öğrenci belgesi, en az 4 adet fotoğraf teslim etmesi gerekmektedir. Bunlar yurtta size ait bilgilere eklenecektir ve bu nedenle zorunludur. Ayrıca başvurular esnasında öncelik kodlayan adayların ise bu konu hakkında gerekli belgeleri de yurt müdürlüklerine kayıt esnasında mutlaka teslim etmeleri gerekmektedir.

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

KYK yurt başvuru sonuçlarına göre yurtlara yerleştirilen adaylar bu yurtlara düşük miktarlarda ödeme yapmaktadır. Bu ücretler yurdun durumuna, imkanlarına ve çeşitli diğer koşullara göre değişmekle birlikte hiç bir zaman öğrenciyi zorda bırakacak miktarlara ulaşmamaktadır. Genel olarak KYK yurt ücretleri özel yurt ücretleri veya diğer seçenekler göz önünde bulundurulduğunda oldukça uygun miktarlardadır. Bu ücretler 150 ila 265 TL arasında değiştirmektedir. Öğrenciler yurtların ücretlerini aylık olarak öderler. İlk kayıt ücretleri ise yurttan ayrılan öğrencilere iade edilir.

KYK BAŞVURULARINDA GEREKLİ BELGELER

KYK başvurularında şu belgelerin bulundurulması gerekmektedir:

1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)

Şehit ve gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
% 40 ve üzerinde engelli olduğu tespit edilen öğrenciler,( Tam teşekkülü hastaneden alınacak rapor)
Anne ve babası vefat etmiş olanlar,(Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar,(Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünden alınacak belge)
Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar,(Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (Merkez Teşkilatı) ile Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunda çalışanlar veya Kurumdan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
2014-2015 öğretim yılında yükseköğrenim öğrencisi olarak Kurumuza başvuran ve 13.05.2014 tarihinde Manisa Soma maden ocağında meydana gelen kaza nedeniyle babası vefat eden öğrenciler (ilgili Resmi Kurumdan alınacak belge)

2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf

3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)

4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu

5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi

6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.

7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler