YEMEK

Lahana haşlarken kokusu nasıl giderilir?

Kış sebzelerin en güzeli lahanaya ile sarma, lahana kavurma, kapuska, salata gibi çeşitli yemekler yapmam mümkün. Üstelik bu yemeklerin hepsi de ayrı ayrı özel bir tada sahip. Yemek konusunda oldukça zengin menüler ortaya koysak da lahana haşlarken ortaya çıkan koku ne yazık ki dayanılmazdır. Peki lahana haşlarken kokmaması için ne yapmalı? İşte lahana haşlarken kokunun çıkmasını engelleyen en etkili yöntemler...

Lahana haşlarken kokusu nasıl giderilir?

Vitamin ve mineral deposu olan beyaz lahana, kış sofralarımızı lezzetlendiren nadide sebzelerdendir. Lezzetinin yanı sıra faydaları da sayısızdır. Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur, lifli yapısı sayesinde tok tutucu etkisi vardır ve vücuttaki serbest radikallere karşı güçlü içeriği sayesinde savaşır.

LAHANA HAŞLARKEN KOKUSU NASIL GİDERİLİR?

Onca faydasını saydık fakat bahsettiğimiz lezzetleri yaparken ortaya çıkan koku tüm evi sararak istenmeyen bir duruma sebep verir. Bunun önüne geçmek için de en etkili yöntemleri sizler için sıraladık.

ELMA

iStock-157675715
Elma kabukları en etkili yöntemdir. Bir elmanın kabuklarını soyun ve lahana suyuna elma kabuklarını da ekleyerek haşlamaya bırakın. Bu sayede hem koku ortadan kalkacak hem de lahananın hazmı kolaylaşacaktır.

SÜT

iStock-1010252644 (1)

Lahana haşlarken kokmaması için süt de kullanabilirsiniz. Haşlama suyuna yarım çay bardağı süt eklemeniz kokunun önüne geçmeye yetecektir.

EKMEK

iStock-821820262 (4)

Bir diğer yöntem ise bayat ekmek kullanmaktır. Bir dilim bayat ekmeği parçalara bölün ve tencerenin dibine koyun. Sonrasında su ve lahanaları ekleyerek haşlayabilirsiniz.

DEFNE YAPRAĞI

iStock-626002038 (3)

Defne yaprağı mükemmel kokusuyla yemeklere enfes aroma katar. Lahana haşlarken de defne yaprağından faydalanabilirsiniz. Bunun için haşlama suyuna 2 adet defne yaprağı koymanız yeterli olacaktır.

En Çok Aranan Haberler