YURTHABER

Çanakkale
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lapseki’de 14 Mart Dünya Romanlar Günü etkinlikleri

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz 14 Mart "Dünya Romanlar Günü" münasebetiyle vatandaşlarla bir araya geldi.Lapseki ilçesi Şen Mahallede ikamet eden yüzlerce roman vatandaşı Belediye Başkanı Yılmaz’a davul ve klarnet eşliğinde karşıladı.

Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz 14 Mart "Dünya Romanlar Günü" münasebetiyle vatandaşlarla bir araya geldi.
Lapseki ilçesi Şen Mahallede ikamet eden yüzlerce roman vatandaşı Belediye Başkanı Yılmaz’a davul ve klarnet eşliğinde karşıladı. Samimi bir ortamda geçen roman buluşmasında Yılmaz, mahalle sakinleriyle kısa kısa sohbet ederek, sorunları dinleme fırsatı buldu. Küçük çocukları da ihmal etmeyen Yılmaz çeşitli hediyeler dağıttı. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, Cumhur İttifakı adına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) temsilcileri eşlik etti.
Lapseki Roman Derneği Başkanı Ali Çalışır, Cumhur İttifakı adına Şen Mahalleyi ziyaret eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti ve Milliyetçi hareket Partisi (MHP) temsilcilerine teşekkür etti. Türkiye Romanlar Konfederasyonunun aldığı kararı hatırlatan Çalışır, "Türkiye ve dünya kamuoyunun da bildiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde, ‘Bu ülkede özür dilenmesi gereken bir millet varsa ben devletim adına Roman kardeşlerimizden özür diliyorum’ dediği gün bugün yani 14 Mart günüdür. Konfederasyonumuzun aldığı radikal kararla Türkiye’de gerçek Romanlar günü 14 Mart Dünya Romanlar Günü ilan edilmiştir. Bizlerde bu çerçevede 14 Mart Perşembe günü etkinliklerimizi gerçekleştirdik" dedi.
Romanlar konserle coştu
14 Mart Dünya Romanlar Günü Çerçevesinde konser programı düzenlendi. Eski Sanayi Meydanında sahne alan Aysun Taşçeşme şarkılarıyla coşturdu. Konserde Roman vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

Lapseki’de 14 Mart Dünya Romanlar Günü etkinlikleri

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler