Lazerle göz tedavisi yöntemi olan ‘lasik'in kaşifi Prof. Dr. Ioannis Pallikaris, Türkiye'nin bu konuda öncü ülkelerden biri olduğunu belirterek, “Dünyada kullanılan son teknolojiler Türkiye'de var. Dünyayla kıyaslandığı zaman Türkiye'deki hizmet üst seviyede. Dünyadaki ilkler hemen Türkiye'de de görülüyor. Türkiye bu konuda iyi bir durumda. Bundan gurur duymalısınız” dedi.
Dünyagöz Bursa'nın organizasyonuyla Bursalılarla buluşan, lazerle göz tedavisi yöntemi ‘lasik’in kaşifi Prof. Dr. loannis Pallikaris, lazer teknolojisinin her geçen gün yeni gelişmelerle farklı bir boyut kazandığını belirterek, Türkiye'nin bu konuda öncü ülkelerden biri olduğunu söyledi.
Dünya Göz Bursa tarafından Ahmet Vefikpaşa Devlet Tiyatrosu’nda düzenle düzenlenen seminerde 'Lazerle Gözlükten Kurtulma Tedavisinde Gelişmeler ve Merak Edilenler' konulu seminerde miyop, hipermetrop, astigmat gibi kırma kusurlarının lazerle tedavisinde dünyada en yaygın kullanılan LASIK yöntemini bulan Prof. Dr. Pallikaris, lazer tedavisindeki son gelişmeleri Bursalılarla paylaştı.
Lazerle tedavi yöntemiyle ilgili önemli bilgiler veren Prof. Dr. Pallikaris, dünyada milyonlarca kişinin lazerle tedavi edildiğine dikkat çekerek, hastaların kafalarında lazer uygulamasıyla ilgili pek çok soru işaretini silmek için çalıştıklarını söyledi. İleri teknoloji ürünü tetkik ve teşhis cihazları ile tedavi süreci ve sonucu başarı oranlarının arttığına ve risklerin azaldığına dikkat çeken Pallikaris, “Bu dünya çapında oldukça yaygın. Artık lasic ile dünya nüfusunun refraktif (kırılma problemi) yaşayan önemli oranı bir şekilde tedavi edilebiliyor. Dünyada milyonlarca kişi bundan faydalandı” dedi.
Bu operasyon için yaş sınırının 18-20 yaş arasında olduğunu kaydeden Pallikaris, “Daha küçükken lazer tedavisi yapılmıyor. Kırılmanın daha fazla ilerlememesi lazım. Daha sonra düzeltmeye geçiyoruz” diye konuştu.
Katarakt cerrahisini lazer yardımıyla yapan “femto saniye lazer” teknolojisi hakkında da bilgi veren Pallikaris, “Yeni nesil teknolojiler sayesinde miyop, hipermetrop ve astigmattan sonra artık katarakt cerrahisi de lazer yardımıyla yapılabiliyor. Göz teknolojilerinin son buluşu ile katarakt ameliyatlarının en önemli aşaması olan suni göz içi merceğinin yerleştiği yuva kusursuz olarak hazırlanabiliyor” dedi.
Türkiye'nin bu konuda öncü ülkelerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Pallikaris, “Dünyada kullanılan son teknolojiler Türkiye'de de var. Dünyayla kıyaslandığı zaman Türkiye'deki hizmet üst seviyede. Bütün dünyadaki ilkler hemen Türkiye'de de görülüyor. Bu sizin gurur duymanız gereken noktalardan bir tanesi. Ulusal bir gurur kaynağına dönüşmüş durumda. Türkiye'nin iyi bir durumda olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz