LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, markalaşmanın; sabır gerektiren, çok zahmetli ve uzun bir süreç olduğunu söyledi. Küçük, şirketlerin sürdürülebilirliğinin, doğru sektör seçimi, iş planı, liderlik, mütevazı yaşam, odaklanma, vizyoner, hızlı, esnek ve durumsal olma ilkeleri ile sağlanabileceğini belirtti.
Vahap Küçük, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (TASİAD) tarafından düzenlenen toplantıda, işadamlarına markalaşma süreci ve işletmelerdeki sürdürülebilirlik konuları hakkında bilgi verdi. Derneğin konferans salonundaki toplantının açılışında konuşan TASİAD Başkanı Kasım Özadalı, yeni ofis binasında ilk faaliyette kendilerini yalnız bırakmayan Vahap Küçük'e teşekkür etti. Dernek olarak başarılı iş adamlarını ağırlamaya devam edeceklerini dile getiren Özadalı, önümüzdeki günlerde de Boydak Holding sahibi CEO'su Memduh Boydak, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin'i üyeleriyle buluşturacaklarını dile getirdi.
LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük ise markalaşma hakkında deneyimlerini ve görüşlerini işadamlarıyla paylaştı. Markalaşmanın zahmetli bir iş olduğunu belirten Küçük, markalaşma sürecinin daha iyi anlaşılması için bambu ağacının yetişme serüvenini örnek verdi.
Çin'de yetişen bambu ağacının, tohumunun toprakla buluşmasından sonra 4 sene filiz vermediğini ancak beşinci senesinde 26 metre birden uzadığını anlatan Küçük, şöyle devam etti: "Toprak altında kök saldı, toprak altında beslendi, mukavemet kazandı ve filiz verdiğinde de 26 metre birden boy attı. Marka da böyle bir şeydir. Eğer biz markalaşma konusunda karar verdiysek, bilmemiz gerekiyor ki yeni doğan bir bebek gibi hep masraf isteyecek. Belki bize 3-4-5 yıl para kazandırmayacak. Fakat sonunda markalaştığımız takdirde, bize çok büyük imkanlar sağlayacak.” dedi.
Şirketleri birer canlı organizmaya benzeten Küçük, bu sürecin ne kadar sıkıntılı ve sancılı olduğunu ise kartal örneğini vererek açıkladı. Küçük, "Kartal kuşlar arasında sürünün en uzun yaşayan canlısıdır. 30–35 yılına geldiğinde bir karar vermesi gerekir. Çünkü kartalın pençeleri avını yakalayamaz hale geliyor, eğiliyor, gagası sertleşiyor. Tüyleri kalınlaşıyor ve bu da uçmasını engelliyor. Ya kartal değişecek 30 yıl daha yaşayacak, ya da yok olacak. Bunun ardından değişmeye karar veren kartal bir zirveye çıkıyor. Yaklaşık bu değişim 150 gün sürüyor. Burada 150 günlük yiyeceğini biriktiriyor. İlk etapta da gagasını bir kayaya vurarak kırıyor. Daha sonra kırılan gagasının iyileşmesini bekliyor. İyileşen gagasıyla pençelerini tek tek sökmeye başlıyor. Daha sonra iyileşen pençeleriyle tüylerini tek tek yoluyor, kartal yeniden doğuyor. Böylece yaşamı 30–35 yıl kadar oluyor."
Küçük, konuşmasının ardından iş adamlarının kendisine yönelttiği sorularını cevapladı. Yaklaşık 200 işadamının ilgiyle takip ettiği konferansın sonunda TASİAD Başkanı Kasım Özadalı, Vahap Küçük'e günün anısına bir plaket verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz