HABER

Leyla'dan sonra: 3 kişiyle başladı, 34 üniversiteye yayıldı, 2011 çocuğun yüzü güldü

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencilerinin hastanedeki çocuklar için başlattığı "Leyla'dan sonra" projesi çocukları mutlu ediyor.

Leyla'dan sonra: 3 kişiyle başladı, 34 üniversiteye yayıldı, 2011 çocuğun yüzü güldü

Hastalıkla mücadele eden çocukların kimi bisiklet istiyor kimi de sevdiği futbolcuyla tanışmak. 3 kişiyle başlayan proje 34 tıp fakültesine yayıldı, 21 tıp fakültesinde ise başlanılması için çalışmalar sürüyor. 'si, 2011 çocuğun yüzünü güldürdü.

4 yaşına girmesine günler kala kansere yenik düştü

Projeyi başlatan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik, Kübra İlicepınar. Üç arkadaşı bir araya getiren ilk hastaları Leyla'ydı.

Leyla, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldiğinde henüz 6,5 aylık bir bebekti. Teşhisi boyun tümörüydü, yani kas kanseri. Leyla’nın tedavisi tam 3,5 yıl sürdü. Geçen süre içinde doktor ablalarından ve ağabeylerinden bir isteği oldu. Leyla’nın hayali bir bisikletti. Ancak 4 yaşına girmesine günler kala Leyla kansere yenik düştü.

Övgü Sinem Buğan, Yüsra Betül Medik, Kübra İlicepınar leyladansonra.com'un nasıl başladığını şöyle anlatıyor:

"Leyla pediatrik onkoloji servisinde ilk tanıştığımız miniğimizdi. Bizden bir bisiklet istemişti. Projenin ismi, prosedürler derken çok fazla vakit geçti. Bir gün onu kaybettiğimizi öğrendik. ‘Daha fazla beklemek yok’ dedik. Daha fazla gözyaşı ve pişmanlık kalmamalı geride. 'Leyla’dan Sonra' diyerek projemize başladık."

Üç arkadaş Leyla’dan sonra seferber oldu ve diğer kronik hastalığı olan çocukları mutlu etmenin çok da zor olmadığını gördüler. Gönüllüler ile hastalar arasında köprü oldular.

Proje, www.leyladansonra.com isimli internet sitesi üzerinden yürüyor. Aile onayı şart. Çocukların hastalıkları ve dilekleri fotoğraflarıyla birlikte sitede yer alıyor. Aynı zamanda bu bilgiler Facebook, Twitter ve Instagram’dan da paylaşılıyor. Leyladan Sonra’nın binlerce takipçisi var.

Bilgileri gören gönüllüler hediyeleri alıp isterlerse kendileri çocuklara verebiliyor, isterlerse hastaneye öğrenciler adına kargoyla yolluyor ve üniversiteliler çocuklara hediyelerini veriyor. Para bağışı kabul edilmiyor.

LEYLA KİMDİR?

Proje çığ gibi büyüdü. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde üç öğrenciyle başlayan projeyi şimdi 100’den fazla öğrenci sürdürüyor. Hatta proje İstanbul sınırlarını aştı. Kayseri’den Zonguldak’a, Kocaeli’nden Antalya’ya kadar 34 tıp fakültesinde uygulanıyor. Sırada bekleyen 21 tıp fakültesi var.

Küçük istekler, büyük mutluluklar

Çocukların istekleri çok büyük değil. Listede çubuk kraker de var, patates kızartması da.

Kimi çocuklar hastane yatağını renklendirmek için çizgi film karakterlerinin olduğu çarşaf istiyor, kimi bisiklet, kitap, ayakkabı, kıyafet… Sevdiği sanatçı ve futbolcularla tanışmak isteyen çocuklar da var. Ailelerinin maddi durumu kısıtlı olduğu için hediyelerin aileler için de anlamı büyük.

Gerçekleşen hayaller

vasıtasıyla gerçekleşen hayallerden bazıları kendi anlatımlarıyla şöyle:

TALHA

Hastanede odasından ilk girişimizde 11 aylık Talha Bebek önce şaşkın bakışlarla karşıladı, bizim gülümsememiz ile henüz çıkan yeni dişlerini göstererek gülmeye başladı.Çok sıcakkanlıydı, sürekli gülümsüyordu.Oyun hamuruyla oynamaya başladık, sonra beraber kırmızı balık şarkısını dinledik.Henüz 14 gün önce Talha bebeğe tip1 DM tanısı konulmuş ve bir abisi varmış Talha bebeğin.Oyuncak kamyonu paylaşamıyorlarmış çok seviyormuş abisinin oyuncak kamyonuna binmeyi.Biz de annesine sorduk Talha bebeği ne mutlu eder diye, o da bize "biraz daha büyüyünce sürebileceği oyuncak motorsiklet" dedi.Talha'ya bu hediyeyi alıp, onu mutlu etmek ister misiniz?

Talha'nın hediyesini teslim ettik ama Talha'ya bizzat veremedik, annesine verdik. Küçük Talha uyuyormuş, biz de uyanmasını istemedik. Annesi hediyeden çok memnun kaldı, tam istedikleri gibi bir bisikletmiş. Bize bu mutluluğu yaşatan gönüllümüze çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız.

**MUSTAFA

**

Mustafa henüz 3.5 yaşında çok eğlenceli bir miniğimiz. Adeta bulunduğu katın gözbebeği olmuş durumda. Mustafa'nın hastalığı Nefrotik Sendrom(Böbreğin süzme işlevinin bozulduğu bir tür hastalık). Fakat bu onu gülümsemekten ve bizimle oyunlar oynamaktan alıkoymuyor. Beraber oyunlar oynuyoruz,gülüyoruz. Bize karşı başta biraz çekingen davransa da , beraber oynadıkça yakınlaşıyoruz onunla. Mustafa'yla geçirdiğimiz süreye doyamadık, aradan vakit geçmesine rağmen onun tatlılığı ve kendine has edaları aklımıza kazınmış bulunmakta. Annesinden Mustafa'nın "akülü arabaları" çok sevdiğini ve her gördüğünde binmek istediğini öğreniyoruz.

Mustafa'mızın bu dileğini gerçekleştirmek ister misiniz?

Küçük, tatlı Mustafa'mızın dileğini gerçekleştiren gönüllümüze teşekkür ediyoruz. Ve Mustafa'ya keyifli sürüşler diliyoruz, çok istediği akülü arabasına kavuştu. Umarız tüm miniklerimiz Mustafa gibi, hediyelerine kavuşurlar.

ÖZNUR

Odasına girdiğimizde annesiyle birlikte yatağında oturan Öznur'un ışıl ışıl ve meraklı gözleri karşıladı bizi.Tanışıp az da olsa merakını giderdikten sonra kum boyama oyununa daldık Öznur ile beraber.Sevdiğimiz renklerle doldurduk resmimizi.10 yaşında ve Tip 1 diyabet(şeker hastalığı) hastası olan Öznur Mustafa Ceceli hayranı ve tüm şarkılarını ezbere biliyor,bağıra bağıra söylüyormuş hergün :).Öznur bir yandan doktor olup insanlara şifa sebebi olmak bir yandan da sevdiği öğretmeni gibi bir öğretmen olmak istiyor,henüz karar verebilmiş değil :).Dileğini sorduğumuzda kendini içinde hayal edercesine ballandıra ballandıra anlattığı "yıldızlı tacı olan,pembe babetli toz pembe prenses elbisesi" cevabını aldık.Yüzü hep gülen Öznur'un dileğini gerçekleştiretek onu prenses elbisesi içinde görmek ister misiniz?

Öznur hayalindeki prenses elbisesi kombinine kavuştu çok şükür .Hediyesini aldığından beri içi içine sığmıyor Öznur'un :) .Hediyeni beğendin mi sorusuna "Sanki yeniden doğmuş gibiyim" cevabını alınca biz de onun kadar mutlu olduk.Gönüllümüze bu tatlı kızın gözlerinin içini güldürdüğü için çok teşekkür ediyoruz.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler